Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Министърът на здравето се допитва до представители на вероизповеданията

Main Pic
Публикувана: 10.12.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1464
Коментари: 0
Днес в Министерството на здравеопазването се състоя среща между министър Кирил Ананиев, неговите двама заместници и представители на Националния съвет на религиозните общности в България.
 
Присъствали са членовете на  Управителния съвет на НСРОБ, Бирали Бирали, в качеството на негов председател и като заместник-главен мюфтия и представител на мюсюлманската общност, адв. Грета Ганева, представител на Обединени евангелски църкви,  отец Петко Вълов, представител на католическата общност и д-р Рупен Крикорян, представител на арменската църква. 
 
Представителите на различните традиционни вероизповедания в България са били поканени на среща от министър Ананиев, за да бъдат запознати с намеренията на ръководния екип на Министерството на здравеопазването за провеждане на кампания в подкрепа на донорството. 
 
Министър Ананиев е поискал да чуе становищата на представителите на Управителния съвет на НСРОБ, както и да потърси тяхната подкрепа в това ново за страната ни начинание.
 
Всички поканени са изразили своето одобрение и са изявили желание да съдействат за осъществяването на този мащабен проект, а адвокат Грета Ганева е заявила, че ще представи темата за обсъждане в Обединените евангелски църкви.
 
Тъй като не е провеждан конкретен дебат по темата в  рамките на Обединени евангелски църкви, адв. Грета Ганева своевременно е взела необходимите мерки за иницииране на такъв. След срещата днес тя е написала писма специално до членовете на Управителния съвет на ОЕЦ, за да ги уведоми за случващото се и да предложи обсъждане на темата.  
 
Очевидно вече е време евангелските християни да вземат дейно участие във важните за обществото теми, както и да оказват влияние при вземането на  решения. Това означава, че църквата  има възможност да влезе във важната си функция да се произнася за важни въпроси, касаещи живота и неговото опазване.
 
Ако до момента управляващите първо действаха и после разбираха, че са в сблъсък с основни положения, свързани с моралните ни и религиозни убеждения, то днес очевидно се наблюдават проблясъци на нещо ново, което заслужава да бъде отбелязано като положителна стъпка напред.
 
Напомняме на нашите читатели, че утре е обявен Национален ден за пост и молитва, в който вярващите могат да използват своето най-силно оръжие пред Всевишния. Молитвата върви за ръка с действия на правда и човечност, които имаме възможност да вършим всеки ден.
 
Източник: адв. Грета Ганева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg