Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Който търси, намира в CLC!

Main Pic
Публикувана: 22.12.2018
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 2042
Коментари: 0
Уважаеми читатели, предлагаме на вашето внимание едно интервю на Лъчезара Йосифова с Лидия Димитрова, управител на християнска книжарница CLC:
 
"Който търси, намира в CLC!" Това е един от отзивите, които прочетох за тази книжарница в София. Може би много от вас сте пазарували в нея, скъпи читатели – от доста години тя е на ул. „Цар Симеон“ 45. Но помня и старта ѝ, когато бе открита през 1993 г. на ул. „Гладстон“ от холандското семейство Хеерт и Мариет Остерхаус – скъпи приятели на България. Няма да забравя как в първите години на християнската ми вяра ходех редовно там и жадно търсех. И намирах Библии на различни езици и формати, прекрасни християнски календари, дискове с християнски песни и филми, книги, сувенири. И днес е така – гледах видеоклип за книжарницата, представен от винаги усмихнатата и насърчаваща Лидия от 2015 г. Мисля, че пак можете да го пуснете, приятели! Според друго мнение: „Любезен екип, разнообразна християнска литература...“ Понякога, когато отивам на богослужение в ЕПЦ „Вяра“ на ул. „Бачо Киро“ 21, минавам през книжарницата – да поговоря с Лидия, Гинка или Дaвид, които винаги намират окуражаваща дума от Словото или са неотразими с чувството им за хумор дори в трудни ситуации... Още пия сутрин капучиното си в чашата, която ми бяха подарили за рожден ден – с надпис на английски „Бог има добри неща за теб“  (Псалм 103:5). 
 
Лъчезара Йосифова: Нека започнем малко нестандартно, с едно пожелание – да прелива чашата ви с благословения според Псалм 23. Много читатели се интересуват за Библии, които биха могли да закупят при вас. Би ли споменала кои преводи на Библията на български и други езици предлагате?
 
Лидия Димитрова, управител на CLC: На български - освен разнообразието от различните формати Библии (около 25 вида) на двете основни издателства Българско Библейско Дружество, което включва и синодалната Библия, и Българска Библейска Лига, предлагаме Библията на Верен, Цариградския превод на Библията, Разширената Библия, издание на Петдесятния съюз и Преработения и осъвременен от Фондация „Духовност и Милосърдие”, Цариградски превод. За чуждоезичните Библии – имаме на английски – различните преводи – Кинг Джеймс (KJ), New King James, NIV, The Message, NLT, ESV, CSB, Thompson и т.н. Съществува и вариант, клиентът да си избере индивидуално вида превод или изгледа на Библията (например меки или твърди корици, луксозна с позлатени страници или обикновен вариант) и да му бъде доставена. Имаме и Библии на немски, френски, японски, италиански, испански, португалски, персийски и други.
 
Лъчезара Йосифова: Наистина сериозно разнообразие! Сега около Нова година е актуален въпросът за календарите. Вече видях, че имате от двата вида на „Библейска лига“, „Красива България“ и много други. Предлагате ли и от работните календари на издателство „Верен“? Има ли отстъпка при покупки на различни календари в по-големи количества?
 
Лидия Димитрова, управител на CLC: Предлагаме работните календари на „Верен“. Относно отстъпката – зависи от вида календари и от броя им. Давали сме отстъпки на някои от тях.
 
Лъчезара Йосифова: Как върви онлайн магазинът на вашата книжарница? Кое е най-търсеното? Имате ли много поръчки от България и чужбина?
 
Лидия Димитрова, управител на CLC: Онлайн продажбите ни вървят много добре, особено по време на празниците :). Щом успяваме да впечатлим колегите и шефовете от западните страни (знаете, че CLC е международна организация, но говорим за процентно съотношение между онлайн и общи продажби),  можем скромно да кажем, че нещата се движат добре. Екипът успява да се грижи  за всичко около сайта – визия, комуникация, подготовка на поръчки. Поръчките са предимно от България, но разбира се, имаме и от различни места на Европа, та дори и от САЩ. Най-търсеното по това време на годината са календарите. 
 
Лъчезара Йосифова: Предлагате християнска литература на автори от различни поколения. Ваши клиенти, които посещават православна църква, купуват при вас книги на православни автори. Кои от тези класици би споменала – и от православните, и от протестантските автори?
 
Лидия Димитрова, управител на CLC: Имаме и книги от католически автори. Предлагаме книги на Архимандрит Софроний, метрополит Калистос Уеър, Спърджън, Честъртън, К.С Луис.
 
Лъчезара Йосифова: Във вашата книжарница се предлагат и разнообразни сувенири – както споменах, чаши с библейски текстове, картички по различни поводи, ключодържатели със стихове от Словото и други. Имате и рзанообразни бижута – не мога да не спомена чудесните творци Гергана и Анатоли Борисови от фирма Тавита (Tabita), които сами ги изработват. Имате и нов хит – дървени тефтери с библейски надписи...
 
Лидия Димитрова, управител на CLC:Предлагаме ги на английски и на български. Тефтерите са малки и големи и са много красиви, качествено изработени и много подходящи за подарък. 
 
Лъчезара Йосифова: При вас може да се намери изобилие на християнска и класическа музика на дискове. А от филмите, които предлагате – има наистина знакови, като „Книга на книгите“, който е поверен на „Мисия Възможност“, „Ангелите“ и „До портите на ада“ на пловдивската фондация Инфинити, записи от мюзикъла на Антон Радославов „Йоан – синът на гърма“... Ти какво би препоръчала от дисковете с музика и филми на ваши клиенти от различни поколения?
 
Лидия Димитрова, управител на CLC: За всяко поколение и за всеки вкус бихме намерили по нещичко :) Имаме българско хваление - различни стилове, имаме дискове на Betel, Hillsong, Месианско хваление и още много други изпълнители. 
 
Лъчезара Йосифова: Два пъти гледах в театър „София“  преди няколко години споменатия мюзикъл „Йоан – синът на гърма“. Ти също бе в актьорския състав, както и в един друг мюзикъл на обичания от стари и млади Тони „Защо дойде Спасителят“. Различни таланти имаш от Господ Исус Христос, желаем ти да продължаваш напред! Какво би пожелала на читателите на „Евангелски вестник“ за Новата 2019 година?
 
Лидия Димитрова, управител на CLC: Предполагам, че щом са читатели на „Евангелски вестник“, са хора, които обичат да четат книги и познават силата на Словото. Затова им пожелавам, когато четат, Бог да разпалва сърцата им с глад и жажда да познават повече Христос, Неговата любов и Неговия живот, за  да Го споделят с другите... Пожелавам им да имат и духовно разпознаване, да отделят скъпоценното от нищожното. Нека Исус в Словото е ориентирът, Който да ги води в Пътя, Истината и Живота!
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg