Неделя, 20.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш." Псалм 50:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Рождество е!

Main Pic
Публикувана: 25.12.2018
Автор: Люба Канелова
Прочетена: 694
Коментари: 0
Рождество е!
 
Развълнувано ми е. Много ми е развълнувано. И ми е тържествено. От една седмица си тананикам. Тържествено си тананикам. Дори една сутрин от пет сутринта тържествено си тананиках. И беше невероятно!
 
Рождество е!
 
Най-вълнуващият рожден ден! Най-вълшебният. Най-чаканият. Най-радостният. Най-спокойният. Най-усмихнатият. Рожденият ден, събрал всички рождени дни в себе си. Рожденият ден, който дава смисъл на всички останали рождени дни.
 
Докато се гледаме с бебето, си пея тържествено рождествени песни. Много усмихнато. Минавам през няколко стила – от бийтбокс до джаз и соул и отново ми е спокойно и вълнуващо, и тържествено, и усмихнато, защото е Рождество. 
 
Защото това е празникът, когато осъзнаваш, че дори и да се боиш от Бога, който те "товари" с правила „прави това“ и „не прави онова“, това е същият Бог, който толкова много те обича, че остави всичко (слава, богатство, върховенство, владее вселената и вечността), за да дойде и да те прегърне. Днес Той иска да ти каже, че те обича, че ще пребори всеки твой страх и ще го победи. Че за Него и най-лютата битка, в която участваш, е като да смачка лист хартия.
 
Дойде, за да попие сълзите ти и на тяхно място да сложи усмивка. Дойде, за да премахне болката и тревогата от сърцето ти и на тяхно място да постави спокойствие и надежда. Дойде, за да роди мечти в сърцето ти. За да ти даде криле, с които да прекосяваш океани от страхове. Дойде да осветли деня ти, за да виждаш ясно пътя, по който вървиш. Дойде, за да изтанцувате живота, който ти е подарил. Дойде, за да ти се обещае и да чуеш в сърцето си: „Аз Съм Твой и ти си мой!“ 
 
Рождество е! 
 
Зарадвайте се, хора! Зарадвайте се и пейте! Пейте и танцувайте в прослава на Бога, Който пренебрегна Себе Си, Който смачка егото си и ни показа колко страхотен, любящ и невероятен Е. Аз така ще направя. Не само ще тананикам, но ще пея с цяло гърло. Защото Той го заслужава! 
 
Бъдете благословени!
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg