Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Франклин Греъм коментира атаките срещу Рождество Христово

Main Pic
Публикувана: 25.12.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1278
Коментари: 0
В интервю за телевизионния канал Fox Nation Франклин Греъм споделя своето мнение относно атаките, на които е подложен празникът Рождество Христово в Съединените щати. Според синът на Били Греъм секуларистите са си поставили мисия този Рождествен сезон и тяхната цел е  да унищожат името на Исус Христос. 
 
Франклин Греъм коментира: "Това не е просто атака срещу празника Рождество. Това е атака срещу Исус Христос."
 
П-р Греъм е президент на християнската организация Samaritan's Purse, председател на Евангелската асоциация на Били Греъм, както и един от най-видните евангелски лидери в САЩ. 
 
В известното американско предаване на Todd Starnes, п-р Греъм споделя, че секуларистите искат да направят всичко възможно, за да премахнат Христос от всички области на живота в Съединените щати. Те са готови дори да отнемат рождения Му ден. Той е категоричен, че за секуларистите не е достатъчно само  да унищожат името на Господ Исус Христос, но и напълно да заличат личността Му от американското общество. 
 
Греъм казва, че е насърчен от такива вярващи хора, които се съпротивляват срещу опитите на нехристияните да премахнат Христос от празника Рождество. В тази връзка той отчита заслугите на президента Тръмп.
 
Когато президентът застане твърдо на позиция да защити празника Рождество, той не го прави само, когато пожелава на американците "Весела Коледа ". Така те са насърчени също да отстояват подобна позиция. Те не само поздравяват другите с празника Рождество Христово, но и са готови да се борят за него.
 
П-р Греъм е споделил за случай, станал наскоро в Селелхорн, Небраска, където гражданите се оплакали, след като директорът на училището забранил програма, свързана с Рождество Христово, включително и коледните песни, които християни изпълняват и по улиците.
 
Училищното ръководство обаче е отменило забраната и е гласувало директорът да излезе в административен отпуск.
 
 Франклин Греъм коментира, че това е станало възможно, след като хората са се разбунтували и впоследствие директорът се оказал в списъка с лошите.  Според пастир Греъм "Когато президентът заеме твърда позиция за Рождество Христово и християните също я отстояват, аз ще кажа на всички: Бог да ви благослови!"
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg