Събота, 07.12.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Нека остави нечестивият пътя си, И неправедният помислите си, Нека се обърне към Господа, и Той ще се смили за него, И към нашия Бог, защото Той ще прощава щедро." Исая 55:7

OnLine
RSS Facebook Twitter

Рождество Христово - национален празник и в Ирак!

Main Pic
Публикувана: 28.12.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 780
Коментари: 0
Наречете го Коледно чудо: Ирак, преобладаващо мюсюлманска нация, обяви 25 декември за национален празник, така че християните да могат да празнуват "раждането на Исус Христос."
 
Официалният сайт на правителството на Ирак публикува множество изявления и клипове, обсъждайки приноса и ролята на християните в известната в цял свят страна от Близкия изток.
 
На Бъдни вечер, премиерът на Ирак, Адил Абд Ал Махди се срещна с кардинал Пиетро Паролин, държавния секретар на Ватикана и неговата делегация, като потвърди, че иракските християни са неразделна част от националната общност на Ирак.
 
Американската християнска организация Open Doors, която следи и информира за преследването на християните по света, нарежда Ирак под No. 8 в своя световен списък за наблюдение. Според доклада на Open Doors  за 2018 година:
 
В Ирак многобройни ислямистки групи допринасят за християнското преследване. Радикални движения като Ислямска държава (IS) са насочили терористичните си действия към иракските християни и други религиозни малцинства, организирайки отвличания и убийства. Ислямските лидери сипят хули срещу иракските християни в джамиите, което води до по-нататъшно преследване. 
 
Правителствени служители, както национални, така и местни, заплашват иракските християни,  "като ги насърчават" да напуснат страната. Политическите партии, които възпрепятстват плурализма, също допринасят за преследването на иракските християни в публичното пространство.
 
Освен всичко това иракските християни от мюсюлманските среди са изправени пред сериозен натиск от страна на техните роднини, семейства и общности, които понякога отиват толкова далеч, че се опитват да ги убият. В същото време християнските лидери на традиционните църкви понякога осуетяват официалното признаване на по-новите иракски християнски деноминации.
 
Докато християните празнуват в така наречените християнски страни, вярващите от Близкия Изток имат нужда от молитвена подкрепа.
 
Източник: Charisma News
Превод: Петя Зарева
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg