Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов християнски филм пресъздава съвременно чудо

Main Pic
Публикувана: 27.12.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 5608
Коментари: 0

Новият християнски филм "ПРОБИВ" (Breakthrough) е истинска история за едно семейство, което преминава през травмиращо и чудно събитие. Джойс Смит и съпругът ѝ Браян не успяват да заченат, затова осиновяват момченце от Гватемала, на име Джон. Когато Джон е на 14 години, той се пързаля на замръзнало езеро в Мисури с приятелите си. Изведнъж Джон пада, ледът се пропуква и той не успява да излезе от мразовитата вода. В продължение на 15 минути Джон е под водата, докато аварийните екипи успяват да го издърпат. Линейките идват, транспортират момчето до болницата, където лекарите извършват РЕАНИМАЦИЯ в продължение на 43 минути, но без резултат и са готови да обявят часа на смъртта.

Майката на момчето, Джойс, получава разрешение да влезе в стаята и веднага започва да се моли на глас: "Господи, Свети Души, умолявам те! Върни ми сина!" Секунди по-късно, животът се връща в тялото на Джон и сърцето му започва да бие отново. Въпреки това, дори и при това чудотворно възстановяване, лекарят смята, че увреждането на мозъка ще е твърде тежко, и момчето едва ли някога ще може да живее нормален живот. За тяхно изумление, две седмици по-късно, Джон е изписан от болницата и е живо свидетелство, че чудесата все още се случват.

Попитана за чудото, станало със сина ѝ, Джойс обяснява, че чудесата не са спрели. Според нея филмът за чудото със сина ѝ е истинско чудо. "Това просто доказва, че Бог е този, който той казва, че е", пояснява щастливата майка. Джойс Смит разказва, че се е запознала с продуцента на филма Девън Франклин преди 2 години, докато тя и Джон разказвали своето свидетелство пред християнската медия TBN. Впоследствие Господ  подбудил Франклин да се поинтересува от историята им и да изяви желание да заснеме филм по случая. 
 
Филмът се снима в Канада, а главните роли са поверени на Джош Лукас, Криси Мец и Майк Колтер. Актьорите са развълнувани, докато заснемат филма, защото се срещат с истинските герои на разказа и стават свидетели на тяхната лична вяра. Истинските Джон и Джойс Смит присъстват на снимките, за да говорят за преживяното, заедно с пастира си Джейсън Нобел. Пастир Нобел прекарва 18 часа в болницата със семейството по време на инцидента, както и в дните, които следват до пълното възстановяване на Джон.
 
Всички от филмовия екип са развълнувани от тази чудна история. Джойс Смит, която се запознава с актрисата Криси Мец, изпълняваща ролята на майката, казва, че филмът е  "феноменален " и смята, че работатата на актьорите е великолепна. Самият Джон, момчето, което се връща към живот, след молитвата на майка си, смята, че филмът "ще покаже на хората, че това не е фалшификат. Че това наистина се е случило и че именно Бог е автор на чудото.  Бог стои не само зад самата история, но и зад истинския филм."
 
Филмът "Пробив" предстои да излезе на екран през април 2019 година.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg