Петък, 06.12.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Заветът Ми беше с него за живот и за мир, Които и му дадох заради страха, С който Ми се боеше и се страхуваше от името Ми." Малахия 2:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ан Греъм с послание за Израел

Main Pic
Публикувана: 30.12.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1018
Коментари: 0
През изминалата седмица Ан Греъм Лоц сподели в публикация на своя уебсайт, че Бог може да използва заболяването ѝ от рак, за да ѝ даде послание за Израел. Ан отбелязва, че в продължение на много години е вярвала, че животът ѝ е преплетен с народа на Израел и неговата история. Тя пише: "От години съм вярвала, че животът ми е бил преплетен с този на Израел. Родена съм една седмица преди раждането на съвременната държава Израел. Заедно празнуваме 70 години. Възможно ли е Бог да ми дава послание за Израел чрез онова, което преживявам в момента?"
 
Пред репортер на CBN News госпожа Лоц отбелязва, че Бог често е избирал хора, чрез които да говори. Той е общувал с тях, възлагайки им послание за Неговия народ. Тя казва, "Бог често е използвал Свой говорител, който да изживее посланието, дадено от Бога, преди да предаде посланието на народа". След това тя споменава примера с пророк Осия, които се жени за невярна съпруга, а според Ан това е символ за съкрушеното сърце на Бога заради "неверния Израил". Дъщерята на Били Греъм също дава примери от живота на Еремия и Исаия, чиито истории имат паралелни елементи с онези, които се случват в Израел по онова време.
 
Ан Греъм се пита дали тя също може да бъде жив пример за това, което ще се случи с Израел. Според нея, така както тя е поразена от рак в своята 70-а година (а знаем, че ракът може да бъде смъртоносен), Израел също е застрашен да бъде атакуван по потенциално фатален начин. Тя коментира: "Точно както ракът ме връхлетя внезапно и неочаквано без вина от моя страна, ще бъде ли и Израел поразен от враговете си внезапно, без повод от страна на Божия народ? " 
 
Лоц продължава, казвайки: "Предупреждението, което чувствам дълбоко в себе си, е, че Израел е в опасност от неочаквана атака в нейната 70-а година. Това е посланието, което Бог е поставил в сърцето ми за Божия народ." Лоц след това цитира Йоил 2:12-14, който казва: "Върни се при мен с цялото си сърце, с пост, плач и ридание. Терзайте сърцето си, а не дрехите си. Върнете се към Господа, вашия Бог, защото той е милостив и състрадателно, бавен на гняв и изобилства от любов, и съжалява за бедствието. Може би Той ще прояви милост към вас и ще дари ново благословение... "
 
Дъщерята на покойния Били Греъм споделя своето послание за Божия народ. Тя пише следното:  "И това е посланието, което Бог е поставил върху сърцето ми за вас и за мен... Време е отново да се молим за мира на Ерусалим. Нека да има мир в страната и сигурност за народа. Време е да се молим за Ерусалим и за целия дом Израелев ".
 
Лечението на Ан Греъм продължава с радиотерапия,  с молитва ракът да бъде победен.
 
Източник:CBN News
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg