Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Актрисата Рома Дауни за болката и загубата

Main Pic
Публикувана: 03.01.2019
Автор: Рома Дауни
Прочетена: 1169
Коментари: 0

Рома Дауни е известна на българската аудитория с участието си в поредицата "Библията", както и от популярния сериал "Докоснат от ангел." По-долу споделяме нейното свидетелство за преживяванията ѝ през изминалата година.

"Тази година беше особено предизвикателна за мен, изпълнена с лични душевни страдания и загуба, както и травмиращи събития в нашата общност.  Загубата на брат ми съкруши сърцето ми. Все още усещам вълни от скръб да ме заливат. Мъката ми е силна дори и в момента, докато пиша тези редове. Преди няколко седмици се наложи спешно да евакуираме дома си поради бързото приближаване на горските пожари.

След седмици на евакуация, несигурност и тревожност, най-сетне се върнахме в дома си. Ние сме по-благословени от много семейства тук в родния ни град Малибу, защото поне имаме дом, в който да се завърнем. Затова ние сме наистина благодарни. Продължаваме да се държим здраво за непоколебимата милост на Бога, въпреки че скръбта е твърде голяма понякога. Празниците преминаха със смесени чувства, на моменти с горчивина, като се има предвид всичко, което се случи тази година с мен, семейството ми и региона, където живеем.

Знам, че се случват лоши неща на хората през цялото време. Когато сме повалени от обстоятелствата и трябва да намерим пътя обратно нагоре, трябва да вярваме, че Бог има цел в болката. Доброто може и ще дойде от Него, чрез Божията благодат и радикалната Му способност да съдейства всички неща за наше добро.
 
Но истината е все така реална и тя е, че тази година душевната борба беше по-силна от всяка друга година в живота ми. 
 
Седя и чувствам тежестта на загубата, която изпитах през тази година и знам колко лесно би било да попадна в кладенеца на скръбта и да остана там. Но за всеки удар, който съм понесла, ми се напомня, че трябва да бъда благодарна. Вярвам в способността на Бога да ме държи, за да отстоявам вярата си при всички обстоятелства. И там, в безопасността на Неговото присъствие, с благодарност, аз намирам свободата от болката на загубата.
 
Обичам да казвам, че когато се чувствате стресирани, помнете, че сте и благословени". 
 
Източник: Faith Wire
 Превод: Петя Зарева
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg