Петък, 13.12.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото Бог не е Бог на безредие, а на мир, както и поучавам по всичките църкви на светиите." 1 Коринтяни 14:33

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бивша мюсюлманка води хиляди до Христос

Main Pic
Публикувана: 08.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 872
Коментари: 0
Като млада жена в мюсюлманска страна, Аннахита Парсан се чувства безсилна и незначителна. Единствената ѝ надежда е, че един ден може да си намери добър съпруг и тя се омъжва. Но съпругът ѝ умира внезапно при злополука. С надежда отново да намери закрила в брака, тя се омъжва повторно, но попада в капан. Вторият ѝ съпруг я пребива до смърт и тя редовно е жертва на насилие.
 
Парсан признава, че съпругът ѝ я пребива с лопата и я оставя безжизнена  със синини и порязвания по цялото тяло. В крайна сметка се опитва да се самоубие с хапчета, защото не може да издържа на ужаса, но очевидно Бог има друг план за живота ѝ и тя оцелява.
 
Дъщеря ѝ Роксана  разказва: "Тя се стремеше да оцелее заради нас. Просто се опитваше да оцелее, за да направи по-добър живота за нас, нейните деца. И може би това е нещо, което Бог е заложил в нея, за да издържи на непоносимото насилие, на което беше подложена."
 
През 1984 година Парсан, нейният съпруг и децата ѝ бягат от Иран в Турция през планините, но в крайна сметка се озовават в турски затвор. Впоследствие успяват да отидат в Дания, където Аннахита се спасява от ужаса на съпруга насилник и чува Евангелието за първи път. След това се мести в Швеция, където тя и двете ѝ деца влизат в църква. Аннахита приема с отворено сърце поканата за спасение и става християнка, която посвещава живота си да свидетелства за Христос на хора, които подобно на нея не са имали надежда.
 
Днес Аннахита е в служение, чрез което е довела повече от 1 500 мюсюлмани до Христос. Освен че свидетелства, тя води обучение в няколко църкви, за да помогне на европейските християни резултатно да споделят благовестието с мюсюлманите. Според нея има стотици мюсюлмани, които са гладни за "Бог, който ги обича и те идват на църква всяка неделя, с надежда да Го открият."
 
Парсан обаче смята, че от друга страна мюсюлманската имиграция може да превърне Швеция в дом за опасни екстремисти. Аннахита свидетелства, че редовно получава смъртни заплахи. Тя живее със съзнанието, че всеки ден може да бъде убита, макар че Швеция  "е свободна страна, тя е и опасна в същото време заради множеството емигранти мюсюлмани, които ненавиждат християните."
 
Аннахита Парсан е описала историята на своя живот в книгата Stranger No More, в която разказва, че в живота ѝ без Христос не е виждала смисъл и е водила безнадеждно съществуване в Иран. Днес обаче Аннахита Парсан е наясно, че във всичкото страдание, което е преживяла, Бог е имал план и я е обичал. Той я е пазил от самото начало, макар че тя не Го е познавала. Когато размишлява върху живота си днес, Аннахита е убедена, че планът на Бога винаги успява.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg