Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Свидетел за Христос в метъл група

Main Pic
Публикувана: 08.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1957
Коментари: 0
Китаристът Брайън Уелч с прякор “Главата“, придоби слава преди повече от десетилетие, след като стана християнин и напусна метъл групата ”Корн“. През 2012 година той се завръща отново в групата, предизвиквайки фурор.
 
Брайън Уелч споделя в интервю, че Бог го е напътствал да се върне в "Корн", за да сподели вярата си с останалите членове на групата, които не са били доволни, когато той е решил да напусне заради решението си да служи на Христос.
 
Уелч разказва: ”Знам, че метъл музиката е луда, но текстовете говорят главно за болката. Текстовете са такива, защото изпълнителите идват от едно истински сурово място. На хората им трябва надежда. В този свят има страшно много пристрастявания. Има депресия. И толкова много истории за самоубийства. За мен няма по-добро място от това, защото животът ми вече има нов смисъл, заради Христос, който нося в сърцето си. Аз знам смисъла на живота.“
 
Уелч пояснява: “Със сигурност да говориш за Исус на рок концерт не е най-популярното нещо, но аз го правя, защото е най-истинското нещо, случило се в моя живот.“
 
Брайън Уелч продължава да смята, че преди години е взел най-правилното решение, като е напуснал групата. Днес обаче той е на мнение, че е достатъчно израснал духовно, за да влезе в нея отново. Раздялата с група "Корн" го е подготвила да бъде свидетел за Христос в света на метъл музиката, разказва Брайън.
 
„Както, когато се ражда бебе - то трябва да бъде в стерилна среда, където всичко е чисто за известен период от време, преди да започне да пипа всичко около себе си. Това е същото нещо в духовен смисъл за мен самия. Трябваше да израсна духовно в една чиста среда, където опознах този нов живот и се утвърдих в него. И това е, което се случи с мен.“
 
Подобно на много християни Уелч осъзнава изненадата, която е  предизвиквал със завръщането си в групата. Според него Бог го води, за да свидетелства за Него в групата, откъдето е започнало всичко. 
 
”В Библията Той казва, че ще възстанови всички неща. И Бог е толкова добър. Той ни показва частици от Своята доброта, възстановявавайки живота ни. Той ме възстанови! Той ме възстанови по уникален за мен начин,“ заключава Брайън Уелч.
 
Източник: Каризма Нюз
Превод: Деница Канелова
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg