Сряда, 27.05.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице в лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат." 1 Коринтяни 13:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

От наркодилър и гангстер до успешен евангелизатор

Main Pic
Публикувана: 10.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1740
Коментари: 0

Днес Крис Микелсън е международен евангелизатор, който проповядва Евангелието сред някои от най-недостигнатите и опасни народи на планетата в Близкия изток. Проповедите му са белязани с присъствието, силата и властта на Бог. На местата, където проповядва, мнозина са спасени, изцелени и освободени от нечисти духове. Неговите евангелски походи в Близкия изток се посещават от стотици хиляди, където много от присъстващите чуват Евангелието за първи път и получават спасение чрез Христос. Често невероятните чудеса на изцелението и избавлението потвърждават посланието на Евангелието, когато Крис проповядва.

Преди да се посветят на Христос, Крис и жена му черпят от света с пълни шепи, но изпитват огромна нужда Бог радикално да промени живота им. Крис е наркодилър и живее много опасен и престъпен живот. Знае всичко за Исус, докато израства, защото е посещавал църква. Майка му се моли за него през цялото време, докато той води престъпен живот. През 2006 година сестрата на жена му е спасена и я кани на църква. Съпругата на Крис приема поканата.

Крис е част и от група рокери, които карат мотори с особено висока скорост. Той споделя, че приятелите му въобще не били притеснени, че могат да загубят живота си. Живеели за момента и карали моторите си с 200 км в час по магистралата, много често на една гума. И тогава едно от момчетата рокери, започнало да разказва на Крис за Исус. По същото време, жена му Аманда, също започнала да го подканя да ходят на църква заедно със сестра ѝ.

Накрая отишли в огромна църква в Минеаполис, където чули страхотно послание. Проповедникът призовал хората, които искат да се покаят, да излязат напред. Крис обаче си мислел, че той се е родил християнин, защото е израснал в църква, кръстен е, така че няма нужда от покаяние. Но пастирът призовал слушателите да бъдат в църквата отново в сряда вечер за молитвена служба. Крис не възнамерявал да ходи отново, но си дал сметка, че Светият Дух го кара да го стори. В сряда вечер той и съпругата му отново били в църквата, където пастирът говорел за проблемите на греха, неща, с които Крис и Аманда се занимавали – наркотици, алкохол и други пороци. Светият Дух започнал да докосва сърцата и на двамата.

Крис разказва: "Наистина се чувствах осъден, защото знаех, че Бог има по-добър план за мен, а аз в момента не живеех за Господ. Погледнах към Аманда, която беше до мен и плачеше. Не можеше да сдържи сълзите си. Тази нощ нямаше покана за спасение, така че си тръгнахме. Излязохме и  взехме решение, че ще започнем да следваме Исус. И това беше наистина нещо като начало. Но минаха години преди да вземем решение за цялостно посвещение. Когато си казах: "Господи, свърших. Приключих с живота за себе си. Толкова дълго се опитвах да живея за себе си. Просто приключих. Това ме води до нищото. Исусе, познавам те. Имаш план за живота ми. И в момента все още живея за себе си. Уморих се да живея за себе си, защото това не ме води до никъде. Не знам какво имаш за мен. Но съм готов да ти дам всичко и просто да се предам. И така, аз произнесох тази молитва в колата. Това беше моята истинска молитва за покаяние."
 
Крис казал на жена си, Аманда: "Искам да следвам Исус с всичко, което имам." И така, двамата се озовали в Библейско училище в Далас през 2009, в специалност "евангелизиране". Крис искал да се научи да споделя вярата си, защото всеки път, когато се опитвал, нещо му пречело. Имал страст да благовества, но нямал богословски знания как да го прави. Записал се в специалност "евангелизиране", което включвало благовестване по улиците няколко пъти в седмицата. След първата нощ, Крис имал чудесно преживяване заедно с неговия състудент, с когото обикаляли заедно. Когато излезли втория път, Крис говорил с един бездомник, и се молил за него. Той споделя: "Светият Дух ми говори толкова ясно за този човек. Той ми даде пророческо слово за него. Започнах да споделям благата вест с този мъж, и той просто заплака неудържимо. И накрая прие Исус като Господ и Спасител. Напълно се покая и се обърна към Господ. Аз бях толкова щастлив. Това е всичко, което исках да правя. Аз просто исках да разказвам на хората за Исус."  
 
През 2015, Крис и Аманда учредяват собствена организация с нестопанска цел. Започват да пътуват до Индия, Шри Ланка, Пакистан. Организират провеждане на евангелски походи. В началото на тези походи се събират слушатели с численост 5 000, 2 000, 3 000 души, а след това и много повече. През 2017, голяма врата се отваря, за да отидат в Пакистан. И така, евангелските походи, които провеждат, събират все повече и повече слушатели. Според семейство Микелсън почти половин милион души са дошли при Исус Христос и са го приели за техен Господ и Спасител в Пакистан през 2018.
 
Според Крис "Бог призовава едно цяло ново поколение чрез Светия Дух, евангелизатори, които ще отидат и проповядват Евангелието. Те трябва да са готови да кажат: "Господи, ще отида в най-далечните части на света. Ще отида, където никой друг не иска да отиде, защото Исус се връща за Своята невяста. Ще се върне за жътвата, и реколтата няма да е малка. Връща се за голяма реколта. И вярвам, че Бог сега наистина започва да ражда ново движение на Светия Дух, което призовава благовестители по целия свят."
 
Източник: Каризма Нюз
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg