Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Джойс Майер с изповед относно поученията ѝ

Main Pic
Публикувана: 09.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 6723
Коментари: 0
Телевизионният лектор и християнски автор Джойс Майер във вторник публикува видео в своя профил в Инстаграм, където призна, че някои от нейните поучения по отношение на просперитетното евангелие и учението за вярата, са били погрешни.
 
Според списание „Актуално“ (Relevant Magazine), жената, които мнозина наричат „проповедник на евангелието на просперитета“, споделя в записаното от нея видео, че поученията за вярата и просперитета „са излезли от равновесие“.
 
Майер пояснява: „Радвам се за това, което научих за просперитета, но то излезе от равновесие. Радвам се за това, което научих за вярата, но то също излезе от равновесие.“ 
 
Тя продължава: „Аз смятах, че всеки път, когато някой има проблем в живота си, причината е, че няма достатъчно вяра. Ако си се разболял, не си вярвал достатъчно. Ако детето ви е умряло, нямате достатъчно вяра. Е, това не е правилно“.
 
Майер коментира, че Библията не обещава на християните, че те ще имат лесен живот. Тя се аргументира: „Без значение колко вяра имаш, няма да избягаш от проблемите в живота си“. 
 
„В евангелието от Йоан, Исус каза: „В света ще имате изпитания. Дерзайте, Аз победих света“, добавя Джойс Майер.
 
Само за едно денонощие въпросното послание е изгледано повече от 100 000 пъти и среща широка подкрепа от християните по света. Един от потребителите на социалната мрежа инстаграм, на име Mylestan, коментира видеото, казвайки: „Бог почита покаялите се и смирени сърца, които могат да признаят, че грешат! Това е страхотно.“
 
Друг потребител, наречен „Угоден на грънчаря“, пише: „Ние служим на един невероятен Бог. Радвам се да Го видя как действа тук. Спрях да слушам лекциите ти през последните няколко години заради някои от нещата, които поучаваше, Джойс. Радвам се да видя, че Бог продължава да работи в сърцето ти. Ти имаш толкова много последователи и си повлияла живота на мнозина. Знам, че Бог е доволен да чуе изповедта ти, когато изявяваш истините Му. Нека той продължи да благославя теб и твоите начинания, както и всичките ти усилия“.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg