Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Как да прославяме Бога?

Main Pic
Публикувана: 10.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1506
Коментари: 0
Християните са познати с това, че животът им е проповед, която има за цел да изтъкне не тях самите, а Бога, в когото вярват и на когото са посветили живота си. Как обаче да прославяме Бога в нашето ежедневие, което е също толкова напрегнато и сложно, както и всекидневието на невярващите хора?
 
  1.  Ние прославяме Бога чрез нашата вяра. Нищо не е по-свръхестествено от вярата в благовестието. Вярата в божествената истина, разкрита в Писанията, е дар, който малцина притежават. Ние сме повярвали не защото сме по-мъдри или по-добри от останалите хора, а защото Бог е излял върху нас благодатта на Своето откровение. Всички религии учат, че човек може да угоди и да се хареса на Бога чрез придобити заслуги и усилия. Единствено благовестието изисква приемане на извършеното от Христос, без дела от човешка страна. Единствената причина и основание човек да се представи одобрен и праведен пред Бога е вярата в Исус Христос.
  2. Ние прославяме Бога чрез решенията, които вземаме. Винаги когато изберат да кажат „не“ на греха или когато вземат решение да трупат небесни съкровища, християните прославят своя Господ. Ярък пример за това е Елизабет Елиът, която след убийството на съпруга ѝ, мисионера Джим Елиът, взема трудното, но благословено решение да остане сред индианците, извършили убийството, за да продължи да им показва любовта на Христос. Тя ясно осъзнава, че това нейно решение може да доведе до смъртта на детето ѝ и нейната собствена гибел, но избира да се довери на Божия глас. В резултат на това убийците на съпруга ѝ стават християни и ревностни свидетели на благовестието за Божия прослава.
  3. Ние прославяме Бога чрез начина, по който реагираме на изпитанията и страданията. В посланието до Филипяните 1:18, писано от затвора, апостол Павел споменава, че е готов да се радва при всички обстоятелства, защото чрез него се проповядва благовестието. Подобна реакция не е типична за обикновените хора, които в такива случаи сигурно биха се оплаквали и негодували. Павел обаче избира да прослави Бога в своето страдание, като не обръща внимание на условията, които го заобикалят. Той е устремил поглед към вечната награда в Христос, която неизменно го очаква, защото целта му е да служи на Христос, без да желае земни облаги.
Ако желаете животът ви да служи за прослава на Бога, вярвайте Му с радост и упование, вземайте решения с оглед на Неговата воля, изучавайте Словото Му и тогава ще бъдете в състояние да се радвате дори и в моменти на страдания и изпитания. Това ще накара околните да разберат, че следвате примера на Христос, който пострада без вина в изпълнение на волята на Своя Небесен Баща.
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg