Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Юрген Клоп: „Проблемът е, че съм християнин!“

Main Pic
Публикувана: 11.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 6673
Коментари: 0
Юрген Клоп е мениджър на футболния клуб Ливърпул. Това е английският футболен отбор, който в момента е начело на Висшата лига. Клоп е една от най-видните фигури в света на спорта в родната си страна Германия, и се превърна в много уважаван треньор в Обединеното кралство. Но успехът във футбола не е най-важното нещо в живота му.
 
Юрген, който е роден в Щутгарт, е заявил в интервю за BBC: "Проблемът е, че съм християнин". Той пояснява: "Това не е проблем по принцип, но аз лично вярвам, че и другите отбори трябва да печелят – успехът не е само за мен. Но ако ме питате за Ливърпул, бих искал да имам повод да празнувам всеки сезон."
 
Само две седмици след като поема поста мениджър на Ливърпул, Клоп вече показва готовност да говори открито за вярата си. В интервю с BT Sports той заявява: "Аз съм християнин, трябва да заявя, че вярвам в Бога".
 
В Германия Юрген Клоп печели на два пъти Бундеслигата с Борусия Дортмунд. Той отива и на финала на Шампионската лига през 2013 година. В интервю с местния вестник Frankfurter Rundschau Клоп казва: "Да бъдеш вярващ, но да не искаш да говориш за това - не знам как изобщо е възможно подобно нещо!" "Ако някой ме пита за вярата ми, аз споделям мнението си. В същото време не твърдя, че съм нещо като мисионер."
 
"Когато гледам на себе си и размишлявам за живота си, а отделям време за това всеки ден, тогава чувствам, че съм в сензационно добри ръце", добавя мениджърът на Ливърпул. "Аз считам, че е жалко, ако другите хора нямат това чувство за сигурност. Това е така, защото не го осъзнават. Ако си даваха сметка, вероятно щяха да го търсят". В същото интервю Юрген Клоп коментира и чувствата, които е имал при игра на футбол в неделя сутрин, когато е бил тийнейджър. Той пояснява, че е разбрал, че има достатъчно време през седмицата, за да расте в християнската вяра.
 
В интервю с друга германска медия, Клоп казва: "Исус Христос е най-важният човек в историята. За мен отговорът на този въпрос е лесен". По-нататък Юрген обяснява защо вярва в Христос. "Исус Христос дойде на света и имаше напълно ясна мисия, която съвсем не беше лесна за изпълнение. В края на живота си Той взе всички грехове върху себе си и беше прикован на кръст. Ето защо смъртта на Исус на кръста е най-великото дело, което някога е било постигнато, защото тази Негова мисия промени всичко. Не е нужно ние да го правим. Не трябва да плащаме за греховете си, защото Христос го е направил за нас, а това е огромна утеха", добавя Юрген Клоп.
 
Източник: Евангелски фокус
Превод: Петя Зарева
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg