Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Буда или Христос - ултиматум за виетнамски християни

Main Pic
Публикувана: 15.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1235
Коментари: 0
Тридесет и трима виетнамски християни са били измъчвани от служители на реда, след като са отказали да се поклонят на статуя на Буда. 
 
Според християнската организация International Christian Concern ("Международната християнска грижа"), християни от селото Пха Лом Фова, община Там Хом, провинция Нге Ан ,са били изправени пред ултиматум, поставен от длъжностни лица във Виетнам, да се откажат от Исус или да понесат съответните последствия.
 
Пастир Хоанг Ван Па е споделил пред МХГ, че четирима от християните са бити и арестувани, а селото е атакувано три пъти, два пъти през ноември и след това отново в началото на декември. 
 
След нападенията, служители от виетнамската Служба за наказателна инспекция са поставили 33-ма от християните в общината на публично изпитание. Те трябвало да  "изоставят религията си и вместо това да се поклонят на статуята на Буда". 
 
Според г-н Дзунг от евангелска църква във Виетнам, отказът да се отречеш от протестантството и да приемеш будизма обикновено води до експулсиране от Виетнам. 
 
Според информация на CBN News, в началото на миналата година виетнамското правителство е приело законодателство, което дава на комунистическата партия по-голям контрол над религиозните практики в страната. 
 
Данните сочат, че от 1 000 000 население в провинция Нге Ан на Виетнам, около 300 000 от тях са християни, много от които са изправени пред различни форми на преследване, включително, "изгонване от страната, тормоз, дискриминация, загуба на имущество и дори насилие."
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg