Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Как да се моля за съпруга си?

Main Pic
Публикувана: 16.01.2019
Автор: J.O.White
Прочетена: 5472
Коментари: 0
Едно от най-добрите неща, които всяка омъжена жена може да прави всеки ден, е да възхвалява Бога и да Го моли Неговата воля да се изпълни в живота на съпруга ѝ. Предлагаме ви 5 силни молитви, чрез които ще въоръжите брака си с Божието слово и ще инвестирате в духовния живот на вашия съпруг, независимо дали той е вярващ или не.
 
1. ДА НАМИРА НАСЛАДА В ХРИСТОС
Благодаря ти, Боже, че знаеш сърдечните копнежи на съпруга ми много по-добре от мен. Знаеш за какво жадува той. Знаеш как тези копнежи влияят на решенията му и как тези решения влияят на брака ни. Ти си Бог, който задоволява жадуващата душа. Изпълваш гладната душа с добри неща. Пред Теб е сърцето и душата на моя съпруг. Аз го издигам пред Теб и Те моля да му дадеш всяко добро, от което се нуждае (Псалм 107:9; Матей 6:8).
Светът предлага толкова много неща, които временно да задоволят нуждите му. Изкушенията изобилстват, но Ти си неговият щит и негов защитник.  Моля Те, помагай му да устои на дявола (Псалм 28:7; Псалм 59:9; Яков 4:7).
Благодаря Ти, Боже, че можеш да премахнеш всеки белег, който дяволът е оставил върху сърцето на съпруга ми. Ти си неговият изцелител. Нека балсамът на съвършената Ти любов и милост докосне раните на сърцето му и ги изцели (Битие 50:20; Изход 15:26; Псалми 23:3; Еремия 17:14).
 
2. ДА БЪДЕ МЪЖ, КОЙТО ДЪРЖИ НА ДУМАТА СИ
Отче, Твоето слово ме удивлява. Светът търси следващото перфектно решение на всички проблеми, а Ти винаги предлагаш отговори чрез Твоето слово. Изпратил си словото си, за да ни храни и и съветва. Нека сърдечното желание на моя съпруг да бъде да израства в словото Ти и то да бъде изключително удовлетворяващо за него (Псалми 107:20; Притчи 3:8; Псалми 119:24; 103). Ако Твоето слово бъде негов източник на мъдрост, аз ще бъда сигурна, че нашият дом е под Твое ръководство. Доверявам се на Твоето слово, че ще дадеш на съпруга ми нужното разбиране за нашия брак, за да успяваме във всичко, а и много повече от това, според както си обещал (Ефесяните 1:8, 17; Яков 1:5).
Ако сърцето му се стреми към Твоето Слово, той ще търси да бъде едно и с мен. Твоите начини ще станат негови начини. Твоята вярност към мен ще стане негова вярност към мен (1 Коринтяни 6:17; Марка 10:8; Галатяни 5:23). Изпрати му изобилие от доверени приятели, чиято вяра е силна и твърда. Нека бъдат мъже, които не се осланят на себе си, а уповават на Теб, Господи!
 
3. ДА БЪДЕ СМИРЕН И СМЕЛ ДА ПРИЗНАВА НУЖДАТА СИ ОТ БОГА
Благодаря Ти, Отче, за дара на Исус и неговия съвършен пример за смирение. Исус показа обичта си към нас с голямо смирение и подчинение. Той се отрече от небесните удобства, за да ни спаси. Той избра да търпи изкушения, подигравки, отхвърляне и дори смърт. Той счете, че моите нужди са по-важни от неговите. Боже, Ти очакваш съпругът ми да ме обича, тъй както Христос обича църквата. С голяма любов към него, аз Те моля да му помогнеш да ме обича с Твоята любов (Ефесяните 5:25).
Знаеш, че изкушенията са много. Знаеш как светът му влияе, за да разчита на себе си. Ти разбираш страховете и несигурността му. Той е просто човек и е в опасност да отрече нуждата си от Теб, Господи. Не искам да го виждам как унищожава живота си или брака ни поради гордост (Притчи 18:12). Моля Те, помажи го със свръхестественото смирение Христово, за да осъзнава нуждата си от Тебе по всяко време.
 
4. ВИНАГИ ДА ПРОСЛАВЯ БОГА
Няма никой, който да се сравнява с Теб, Господи. Ти си достоен за прослава (3 Царе 2:2; Псалми 16:8). Нека съпругът ми Те прославя. Нека лично да преживее величието и силата Ти. Нека живее с убеждението, че Исус има власт над всички неща на земята и в духовното царство (Псалми 145:3; Ефесяни 1:22). Отче, моля Те да му дадеш дара да те хвали при всички обстоятелства. Нека Твоят дух непрекъснато да го изпълва, така че устните му винаги да призовават Твоето име (Псалм 22:3; Филипяни 2:10; Евреи 13:15) Научи го да Те хвали в най-тежките си моменти. Нека да издига Твоето име по време на изпитанията и преди победите. Нека вярата му в Теб да го поведе смело към обещаната земя, въпреки зловещия гигант на страха и съмнението. Използвай Твоето Слово, за да го наставляваш.
 
5. БОЖЕ, ПРЕОБРАЗИ МЕН, НЕГОВАТА СЪПРУГА!
Господи, Ти си обещал, че добрата съпруга е дар от Теб. Искам да бъда отлична съпруга за моя съпруг, за да има повод да се радва с мен (Притчи 18:22, 12:4). Ти знаеш всяка една от слабостите ми и как те влияят на ролята ми на помощник. Научи ме, Господи, да разпознавам нещата, които са против волята Ти. Научи ме как да изразявам емоциите си. Искам да ги предам в Твоята ръка, за изцеление. Покажи ми как да премахна онези неща, които ще влошат връзката ми с моя съпруг (2 Коринтяни 12:9–10; Лука 12:2; 2 Коринтяни 4:18; Ефесяни 1:8, 17). Нека силата на Твоето слово преобрази мотивите ми. Господи, учи ме неуморно, за да бъда жена, която уважава съпруга си с думи и дела. Нека Твоите нежност, благост, доброта и смирение да станат мои (Римляни 12:2; Ефесяни 5:22–24; Колосяни 3:12).
Искам да бъда сериозна жена, която не тормози съпруга си с караници и недоволство. Моля Те, използвай ме, за да съградя спокоен дом за моя съпруг. Използвай ме, за да го насърчавам да Те търси и да живее за Теб. 
 
Моля всичко това с пълна увереност, че Божият Син Господ Исус Христос и Светият Дух действат в моя брак за прослава на Бога Отца. Амин.
 
Източник: Christianity Today
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg