Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мъртво море и изпълнение на библейско пророчество

Main Pic
Публикувана: 18.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3529
Коментари: 0
За онези, които са посетили най-ниската точка на лицето на земята, пророчеството в Езекиил 47 за Мъртво море може да изглежда невъзможно. Наскоро обаче учените са били удивени да открият, че дупките, които се появяват около морето, бързо се изпълват с риба и други форми на живот, които преди това са били немислими за този регион.
 
Морето е известно е като "Мъртво море" поради своята хиперсолена среда (37% соленост – почти десет пъти по-солено от океана) и недостиг на воден живот. Израелският фотожурналист Ноам Бедеин, който участва в Проекта за възраждане на Мъртво море, казва, че названието Мъртво море  е "политически термин, използван най-вече от римляните ", но това е неправилно понятие. 
 
Мъртво море е "всичко друго, но не и Мъртво", казва той, и според него може да се нарече  "Осмото чудо на света". 
 
Бедеин твърди, че е свидетел не само на риба в Мъртво море, но и на микроорганизми, и на растителност и специални минерали. 
 
Наистина, съществуването на риба в Мъртво море, е реалност, която изглежда противоречи на законите на природата, но присъства в библейските пророчества. На брега на Мъртво море - повече от 400 метра под морското равнище има сладководни дупки, създадени в резултат на спадане на нивата на водата. Тези големи дупки са открити през  2011 година, и са покрити с микроорганизми, а по бреговете на морето има риба и водорасли. 
 
„Сто и шестдесет изследователи и почти всеки университет в света имат версия за спасяването на Мъртво море,“ казва Джаки Бен Закен, експерт по екосистемата на Мъртво море. Според него: „Дупките са причинени от прясна вода, течаща под земята, която среща  седиментните слоеве и ги разтапя.“
 
„В резултат на тези дупки ние виждаме места с по-малко от 1,5% соленост на водата, която може да се пие. Тя е заобиколена от солена вода, както и минерали като бром, магнезий и калий“, казва той за Breaking Israel News. 
 
Според Бедеин обаче, това не е научно чудо. Това, което се случва, е изпълнение на библейското пророчество от Езекиил 47 глава.
 
 „Когато дойдете при Мъртво море, което е най-ниската точка на земята, виждате пророчеството да се сбъдва“, казва той. 
 
Според Библията, пейзажът се променя с унищожаването на Гомор, което превръща долината в пустош. Библията описва областта като плодородна и добре напоена, когато говори за Лот, гледащ към долината (Битие 13:10). Сега там се намира Мъртво море, след унищожаването на Содом и Гомор.
 
Място, което някога е било прокълнато в библейските времена, сега започва да се съживява. Когато изследвате дупките в Мъртво море и  може да видите рибата на местата, където водата е намаляла, това на практика е изпълнение на пророчеството от Езекиил, където се казва, че земята ще разцъфти, когато евреите започнат да се завръщат.
 
Библейските пророчества също така споменават, че водата ще потече на изток от Йерусалим в Мъртво море, запълвайки го с риба, а заобикалящата пустиня с живот:
 
"Тази вода изтича от източнатас страна, слиза към полети и се влива в морето, и когато се влее в моето, водата му ще се изцери. И всяко живо същество, което се движи там, където се вливат двете струи, ще живее, и там ще има твърде много риба, защото тази вода се е вляла там и защото водите на морето са се изцерили..." (Езекиил 47:8-9).
 
Проклятието е отменено и това място, заедно с минералите, които се добиват в него, дава живот на хората по цял свят.
 
 Източник: Breaking Israel News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg