Понеделник, 13.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Тогава Исус й отговори: О, жено, голяма е твоята вяра; нека бъде според желанието ти. И в този час дъщеря й оздравя." Матей 15:28

OnLine
RSS Facebook Twitter

От „Сабрина – младата вещица“ до искрен свидетел за Христос

Main Pic
Публикувана: 22.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1299
Коментари: 0
Актрисата Мелиса Джоан Харт говори открито за своето духовно пътешествие и преобразяване. Тя не се притеснява да нарича Исус свой Спасител, но поради тази причина е подложена на "обстрел" от страна на нейните колеги.
 
В интервю за  ABC, Харт разкрива, че посещава Презвитерианска църква, изучава Библията и винаги се стреми да бъде по-близо до Бога. Харт споделя много емоционални неща в интервюто, споменавайки, че в социалните медии, много хора си позволяват даже да я проклинат заради християнските ѝ убеждения. Тя смело казва на всички, които са гледали филмите ѝ, че трябва да познават Христос. Повечето от коментарите на критиците ѝ не са подходящи за публикуване, защото са твърде груби или нецензурни.
 
Очевидно много хора са ядосани от факта, че Мелиса Харт вярва, че Исус е единственият път към Бога, защото това е централното убеждение на християнството. В интервюто Мелиса пояснява: "Аз съм християнка. Вярвам, че Исус е Моят Спасител. Вярвам в Бога и вярвам в Исус като Негов син ".
 
Харт казва, че ако някой я попита в какво вярва, тя им казва, че само  вярата в Исус Христос може да  "отключва небесните врати."
 
И така, как актрисата, която стана известна със сериала "Сабрина младата вещица", се превръща в отдаден последовател на Христос? Харт казва, че е отгледана в семейство на католици в Лонг Айлънд, докато съпругът ѝ е израснал в семейство на баптисти в Алабама. С течение на времето, като женена двойка, те търсили единство в стремежа си да имат единна вяра в Христос и накрая се спрели на Презвитерианската църква.
 
Децата им ходят в християнско училище, където изучават Божието Слово. Цялото семейство е посветено на изучаване на Библията в църковната общност, в Кънектикът. Мелиса обича да бъде заобиколена от християни, с които може да се моли и казва, че целта ѝ е непрестанен растеж във вярата. Тя твърди, че можем да  опознаем Бог чрез запознаване с Писанията.
 
Харт казва, че понякога се бори със съмнения като всеки човек, но в такива моменти обикновено  "затварям очи и се моля в Святия Дух и Гп оставям  да ми говори. И усещам Неговата топлина и промяната."
 
В интервюто Мелиса не дискутира ролята, с която става известна като тинейджърка ("Сабрина - младата вещица"), но говори за това как понякога усеща страха и истинския духовен мрак, който Библията нарича духовна война. Тя говори за моментите, когато  чувства тъмнина в дома си и осъзнава, че може да накара тъмнината да напусне, като изповядва с вяра на глас Божиите обещания.
 
 "Когато съм в дома си и се страхувам, че съм сама или съпругът ми е заспал преди мен, когато изпитвам страх и усещам, че нещо не е наред, аз просто казвам на глас: Този дом принадлежи на Исус! Сатана няма място тук! Махай се, Сатана! Това е дом на Исус", разказва Мелиса. "Тогава усещам, че тъмнината изчезва."
 
 "Едно от най-важните неща, които съм научила, е, че тъмнината е просто отсъствието на светлина и без Исус тъмнината владее. Ако Исус не владее в живота ви, тогава просто в него ще има празнота."
 
Една от последните роли на Мелиса е във втората част на филма "Бог не е мъртъв", където се превъплъщава в учителка, християнка, уволнена заради откритото изповядване на вярата си.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg