Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Тъжен ден за САЩ - узаконяват аборта чак до деня на раждането

Main Pic
Публикувана: 23.01.2019
Автор: Шейн Идълман
Прочетена: 3795
Коментари: 0
Законодателите в Ню Йорк аплодираха във вторник вечерта, след като Сенатът премахна ограниченията за късни аборти, позволявайки неродените бебета да бъдат "убивани" чак до деня на раждането. Законът за репродуктивното здраве бе приет с 38 на 28 гласа и беше подписан в Ню Йорк от губернатора Андрю Куомо. Той казва следното в изявление по случая: „Днес ние правим гигантска крачка напред в трудната битка, за да гарантираме правото на жената да вземе собствени решения за своето лично здраве, включително и възможността да прави аборт.“
 
Само след три дни, на 27 януари се чества поредният Ден в памет на жертвите от Холокоста -  шест милиона евреи, загинали от ръцете на Хитлер и нацистите, докато светът е мълчал. При едно посещение в Музея на Холокоста в Ню Йорк, дъщеря погледнала баща си и попитала: „Татко, защо някой не е направил нещо?“ Ще чуем ли тези думи от нашите деца и внуци? Да! Ако не се борим за това, което е правилно, може да дойде време в нашата история, когато децата ни ще попитат,  защо някой не е направил нещо? За съжаление, може да не успеем да отговорим.
 
Пастири, не се заблуждавайте, ние играем огромна роля при определяне на посоката в страната. Не можем да останем безмълвни, докато тихите писъци остават нечути. Дълбоко покаяние трябва да има, както на индивидуално, така и на национално равнище. Нашата работа е да проповядваме цялото Божие Слово, включително онези неща, които трудно се възприемат. Една от особеностите на лъжепророка е да избягва спорни теми като покаяние, грях и осъждение.
 
Когато човешкият живот е обезценен, зверства като Холокостът, робството, секс-трафикът и абортът стават нещо нормално. Бог да ни е на помощ, когато пренебрегнем призванието си да се изправим срещу злото. Пастирите трябва да бъдат стълбове, които подкрепят истината и защитават вярата. Нуждаем се от повече пророци в нашите църкви, а не от кукли на конци. Нуждаем се от мъже и жени, изпълнени с Духа Божий, а не с нещата от света. Тази битка е за душата на нацията ни. Това е нашият избор – стоим или падаме!
 
Днес истината често е пренебрегвана, разводнена или изцяло игнорирана, с надеждата да не обидим някого. Абортът рядко е наричан грях, така че покаянието рядко се търси. Искаме да изградим църквата, а не да съкрушим нечие сърце. Стараем се да бъдем политически коректни, а не библейски коректни. Предпочитаме да утешаваме, а не да нараним или да осъдим. 
 
Очевидно е, че момичета и жени, направили аборт, имат нужда от утеха, независимо че онова, което са сторили, е било погрешно.  Как можем да смекчим емоционалната болка, изпитана при аборта? Първо, не позволявайте на миналото да причинява болка в бъдеще. Ние трябва да забравим онези неща, които са зад нас и да се съсредоточим върху нещата напред (Филипяни 3:13). Не можете да промените миналото, но можете да се постараете да промените бъдещето. Абортът е грях, за който трябва да молим Божията прошка. Христос умря за всеки един грях, включително за греха на аборта.
 
Второ, осъзнайте, че има надежда за онези, които са правили аборт. Ако това сте вие, насърчаваме ви да четете често Псалм 51. Божията безусловна любов и състрадание ще ви окръжават. Ние се осланяме на Неговата сила за бъдещето, а не на греховете ни от миналото.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg