Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Специалните знаци на Бога

Main Pic
Публикувана: 29.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3444
Коментари: 0
Бог се опитва да ти каже нещо специално. Слушаш ли внимателно? Слушаш ли наистина внимателно? Веднъж жена ми започна да ми разказва нещо и в следващия момент, когато я чух, тя ме питаше какво мисля по въпроса. Бях се разсеял и тогава осъзнах, че изобщо не помня какво е казала. Понякога, когато разговаряме с нея, кимам с глава и се усмихвам, надявайки се, че това „ще мине“ и тогава тя ми казва: „Изобщо не знаеш за какво говоря, нали?“ „Не! Нямам никаква представа!“, отговарям сконфузно.  И осъзнавам, че си разглеждам телефона, мислейки за нещо съвършено различно. А тя комуникира с мен. Общува с мен. И може и да съм си мислел, че я слушам. Но аз съм този, който пропусна разговора. Тя направи опит да общува с мен.
 
Това може да се случи между Бог и нас. Той може би ни говори и ни казва нещо важно, но ние не Го слушаме внимателно и пропускаме това, което Той иска да ни каже. Бог винаги е готов да сподели сърцето Си в разговор с нас. Бог ни обича и обича да си говори с нас. Ние сме на пътешествие с Бога, в което Той ни води ден след ден.
 
Понякога забравяме, че Бог ни говори. Толкова сме заети с живота, ежедневните ни задачи, семейство, служение, работа или проекти, и пропускаме Божието общение с нас. Пропускаме как Този, Който сътвори цялата вселена, иска да си говори с нас. За да разберем какво Той има да ни каже, трябва да внимаваме. 
 
Има ли горящи храсти в живота ти?  Бог може да ни говори, както говори на Мойсей чрез горящия храст. Храстът гореше, но Мойсей трябваше да свърне, за да види и разбере посланието. Той спря всичко, което правеше и отиде, за да разбере защо храстът гореше, без да изгаря. Храстът си гореше без значение дали Мойсей му обръщаше внимание. Бог го постави на пътя му, но Мойсей трябваше да му обърне специално внимание. 
 
Бог има горящи храсти и за твоя живот. Нищо не се случва просто ей-така. Случвало ли ти се е да четеш даден стих от Словото и после твой приятел да разговаря с теб на тема много близка до стиха, който си чел? Или си слушал проповед и после си видял съобщение в социалните мрежи със същото значение? Или си прочел статия за това, за което си се молил? Това е Бог, Който говори с теб по най-различни начини.
 
Бпг привлича вниманието ти чрез горящи храсти. Ако не тръгнеш по този път, за да видиш защо гори храста, Той ще те намери на друг път. Или на трети път. Или на четвърти. Бог може да бъде много настойчив. Той може да ти говори чрез Словото Си, чрез приятели, социални мрежи, филми, песни, мечти, пророчество, изкуство, книги и по много други начини. Дори може да говори с теб, използвайки магаре, ако поиска. 
 
Бог те обича и обича да говори с теб. Запомни! Обръщай внимание на съобщенията и знаците, които изскачат пред теб през деня ти. Може би Бог ти говори. Щом веднъж осъзнаеш, че Той ти говори, ще можеш да Го слушаш много по-внимателно и съсредоточено. И тогава слушането на гласа Му става още по-лесно.  И щом веднъж видиш съобщението, питай Бог за какво иска да си говорите. Той Е верен. Ще ти отговори. 
 
Източник: GOD TV
Превод: Люба Канелова
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg