Понеделник, 13.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Тогава Исус й отговори: О, жено, голяма е твоята вяра; нека бъде според желанието ти. И в този час дъщеря й оздравя." Матей 15:28

OnLine
RSS Facebook Twitter

Библейска находка с изключителна стойност е намерена в Самария

Main Pic
Публикувана: 31.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1111
Коментари: 0
Нещо, което започва като забавна училищна екскурзия, бързо се превръща в забележително древно откритие.
 
Един ученик се натъкнал на рядка древна монета от епохата на Втория храм по време на екскурзия в Самария миналата седмица, според изявление на координатора на Правителствените служби, които провеждат проучвания на територията на Израел. Монетата е открита от източната страна на потока Сило.
 
Когато ученикът намерил монетата, водачът на групата се свързал с правителствените служби, за да извършат необходимите проучвания.
 
На монетата са гравирани три снопа жито и корона с надпис  „цар Агрипа“. Има се предвид Ирод Агрипа, който управлява древна Юдея от 41 година след Христос до 44  година след Христос. Той е внукът на великия цар Ирод и бащата на Ирод Агрипа II, който става последният цар на династията.
 
Ирод Агрипа е цар Ирод, споменат в библейската книга Деяния на апостолите 12 глава. Според Деянията, крал Агрипа преследва църквата в Йерусалим. Той затваря апостол Петър и убива с меч апостол Яков.
 
Монетата ще бъде съхранявана в колекцията от национални съкровища на Израелската служба по антиките.
 
 „Това е изключително ценна находка,“ казва Ханания Хизми, служител в археологическото звено на Правителствената служба за антични находки в Израел.  „Всяка археологическа находка има своята история, която хвърля повече светлина върху историята на земята на Израел и еврейския народ. Такива находки представляват още една част от пъзела, който допълва историческата загадка на народа ни.  " 
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg