Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нови предложения в Закона за вероизповеданията

Main Pic
Публикувана: 31.01.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1220
Коментари: 0
Народните представители Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ, които са в основата на един от внесените проекти за изменения в Закона за вероизповеданията в края на миналата година, предлагат от началото на 2019 година заплатата на свещениците да бъде еднаква с тази на учителите. Очаква се минималният праг да бъде 920 лв.
 
Проектът предвижда изискване към харченето на субсидиите да се пристъпи едва след изплащане на възнагражденията на свещенослужителите и църковните деятели.
 
Има промяна и в предвиденото очакване дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет да е в правото си да изисква данни, които доказват направени разходи. Цветанов и Карадайъ искат от закона да отпадне изискването, предоставяните от вероизповеданията данни да включват "първични счетоводни документи".
 
Съгласно гласувания вече закон, средствата, отделяни в бюджета за вероизповеданията, ще бъдат определяни въз основа на личното самоопределяне за религиозно принадлежност, но това касае онези религиозни общности, които съставляват над 1% от населението на страната.
 
Източник: "Дневник"
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg