Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Децата и смартфоните

Main Pic
Публикувана: 04.02.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1106
Коментари: 0
За много родители смартфоните създават проблеми, когато са в ръцете на техните деца. Освен финансовата страна на нещата, притежанието на смартфони от страна на непълнолетни включва редица рискове.
 
Въпросът е дали ние притежаваме смартфоните или те притежават нас?
 
Родители, чиито деца притежават смартфони, са изпълнени със страхове и подозрения, тъй като подрастващите буквално се "изгубват" в мобилните устройства, престават да разговарят с родителите си и изцяло губят зрителния контакт с тях.
 
Не е нужно да сте доктор по социални науки, за да знаете, че когато децата са със смартфони в ръце, родителите непрекъснато трябва да са нащрек. Ако обаче вземат решение да лишат децата си от тях, появява се проблемът със сладостта на забранения плод, тъй като в училище или когато са сред приятели, същите тези деца могат да ползват мобилните устройства на техните връстници.
 
Ясно е, че смартфоните поставят децата в риск. Те са източник на забранена информация, която подрастващите лесно могат да открият само с едно кликване, а именно – порнография, игри, свързани с насилие и пр.
 
Ако сме честни, ще признаем, че става дума за пристрастяване и на практика, децата са също толкова зависими от своите мобилни устройства, колкото и родителите. Ние сме наясно с рисковете и опасностите, но знаем също, че ако отнемем мобилните устройства от нашите деца, това ще предизвика нови проблеми.
 
Можем ли да преустроим живота на семейството си по такъв начин, че нито ние, като родители, нито децата ни да страдат от пристрастяване, което влияе и на взаимоотношенията помежду ни? Родителите са, които дават примера, а децата се очаква да го следват. Ние сме тези, които задаваме тона и трябва да сме внимателни на каква честота сме настроили душите си.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg