Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Зверствата на ИД привличат мюсюлмани към Христос

Main Pic
Публикувана: 05.02.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1201
Коментари: 0
През последното десетилетие  бруталността на Ислямска държава стана повод за множество публикации  и грабна вниманието на света, но също така има и духовно въздействие. Зверствата на Ислямска държава имат неочакван ефект – започват да тласкат мюсюлманите към Христос.
 
Такъв е случаят в Ковани, сирийски град близо до турската граница, който е контролиран от Ислямска държава, но е освободен преди четири години, според информация на NBC News. Събитията, които ставаха в Ковани, бяха отразени в множество заглавия.  
 
Междувременно християнската общност в Ковани, наречена „Църквата на братята“, привлече много хора, които оставят своята вяра в исляма, за да приемат Христос.
 
„Ако Ислямска държава представлява исляма, не искам вече да съм мюсюлманин“, казва за NBC News един от членовете на църквата, Фархад Джазим, който е на 23 години. „Техният Бог не е мой Бог.“
 
Друг мюсюлманин, приел християнската вяра, е 38-годишният Омар, който признава, че много фракции на исляма, включително ИД, биха го наказали със смърт, задето е оставил мюсюлманството и е прегърнал Христос.  
 
„Дори при сирийския режим преди революцията беше строго забранено човек да променя религията си и да изоставя исляма за сметка на християнството“, казва Омар. „А да промениш религията си докато Ислямска държава владееше, беше абсолютно немислимо. 
Когато репортерът на NBC News взема интервюта от обърналите се мюсюлмани, никой от тях не иска да използва фамилното си име. Пастирът на църквата отказва да бъде интервюиран от медията.
 
Според Омар много мюсюлмани са отворени за християнството и искат да го приемат, съобщава NBC News. „Повечето от братята тук са се покаяли или идват на църква в резултат на това, което Ислямска държава е причинила на тях и на техните семейства“, казва Омар. „Никой не ни е принуждавал да приемем Христос. Нашето оръжие е молитвата. Ние разпространяваме вестта за Христос чрез Неговия дух на любовта, братството и толерантността“.
 
Човек на име Джазим също е станал християнин. Семейството му го изоставило, защото се отказал от исляма. Надява се, че накрая ще му простят и също ще станат християни. 
 
Според данни на NBC News Ислямска държава хвърлила Джазим  в затвора, където бил държан в продължение на шест месеца, защото не знае определени принципи на исляма. 
 
„След като бях свидетел на зверствата на Ислямска държава със собствените си очи, започнах да ставам скептичен относно вярата си“, казва Джазим. „Не ми отне много време да разбера, че християнството е религията, която търсех.“
 
Източник: NBC News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg