Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Библейски текст на 1200 години намерен в Турция

Main Pic
Публикувана: 06.02.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1387
Коментари: 0
Турската полиция е конфискувала Библия, която датира от 1 200 години. Тя е била открадната от  контрабандисти. Шестима души са арестувани, след като са опитали да продадат древния ръкопис в югоизточната провинция на Турция - Диарбекир.
 
Библейският текст е написан на 34 свитъка от кожа с позлатени религиозни мотиви. Полицията разследва дали свитъкът е бил внесен през границата от съседна Сирия.
 
Турция се превърна в основна дестинация за плячкосани антики от разкъсваната от войни страна от Близкия изток.
 
Трима от заподозрените са били задържани с Библията в понеделник от местни служители на реда, докато са се опитали да намерят купувач за ръкописа, коментира представител на губернатора на Диарбекир. Останалите трима също са били арестувани вчера, така че и шестимата заподозрени са задържани.
 
Турските органи са засилили опитите си за борба с търговията с крадени артефакти през последните години. Правителството е издало списък на предметите, за които се смята, че са били откраднати от Сирия, предупреждавайки търговците и колекционерите да внимават за тяхната продажба или покупка.
 
Хиляди полицейски операции в борба с контрабандата се провеждат в Турция всяка година, съобщава Daily Sabah, който е правителствен вестник. 
 
Източник: MSN
Снимка: Independent Digital News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg