Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитвена подкрепа за евангелизатора Луис Палау

Main Pic
Публикувана: 06.02.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1190
Коментари: 0
Синът на световноизвестния евангелизатор Луис Палау, Кевин, обяви последните новини за здравословното състояние на баща си. Лекарите са потвърдили, че за съжаление лечението на 84-годишния Палау е неуспешно след наскоро постигнатия напредък.
 
Преди година семейството съобщи за болестта на Палау и призова за молитва. Луис Палау е един от първите световноизвестни евангелизатори, посетил България веднага след политическите промени у нас, през 1991 година, провеждайки мащабна евангелизация на стадион "Академик" в София. 
 
„За съжаление, новината не беше това, на което се надявахме,“ пише Кевин Палау.  „Въпреки че резултатите от кръвните изследвания на баща ми  продължават да изглеждат страхотно, лекарите потвърдиха, че туморът е започнал да расте отново. Това се случва след няколко месеца на много положителни резултати от лечението с имунотерапия. В резултат на това лекарите преминават към нов план за лечение и ние ще следим отблизо напредъка.“
 
Самият Палау даде актуална информация за състоянието си на събитие, организирано от Mission ConeXion NortWest в Туалатин, където все участие с лично послание във вечерта при откриване на форума. Въпреки че трябваше да бъде подкрепян от двама души на подиума, Палау говори енергично в продължение на един час. Той сподели с множеството присъстващи, че ракът се е върнал и каза, че според лекарите му остават само няколко месеца.
 
„Независимо от изхода на лечението, аз съм готов съм да отида при Бога", каза Палау. В изявлението на сайта си, Кевин Палау описва баща си като  „все още с висок дух и доста активен.“ Според Кевин, баща му прекарал една натоварена седмица с екипа на мисията, обсъждайки плановете за настоящата година, включително конференциите в Абиджан, Кот д ' Ивоар; Мадрид, Испания; Суонзи, Уелс; Тайлър, Тексас; и Кейптаун, Южна Африка.
 
Кевин пише следното: „Брат ми Андрю ще бъде водещият евангелизатор за всяка от тези кампании, въпреки че татко все още се надява и се моли, той да бъде достатъчно здрав, за да вземе участие в Мадридската конференция през юни“.
 
В графика  на мисията за тази година е предвидено и публикуването на най-новата книга на Палау със заглавие A Life of Fire, която ще бъде издадена от Zondervan през юни 2019 година.
 
Предстои и излизането на филма, описващ  живота на известния евангелизатор, със заглавие "Палау", за който ви информирахме преди време и можете да си я припомните тук. Филмът предстои да излезе кината в Съединените щати и Латинска Америка на 6 април.
 
„Моля, продължавайте да се молите“, заключава Кевин Палау. „Ние продължаваме да се доверяваме на Господ за състоянието на татко и благодарим на Бог ежедневно за времето, което имаме с него.“
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg