Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мисионерът Андрю Брансън готов да се върне в Турция

Main Pic
Публикувана: 10.02.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1232
Коментари: 0

Въпреки че прекара две години в затвор в Турция, американският мисионер п-р Андрю Брансън от Северна Каролина е готов отново да се върне, за да служи там, като разпространява благовестието за Исус Христос.

Според информация на Christian Post, американецът е готов да служи отново в Турция, въпреки страданията, които претърпя там, защото обича турския народ и не смята, че Господ е отнел призванието му. Брансън е заявил това пред Комисията за международни религиозни свободи в американския сенат.

Брансън се е срещнал с представители на Комисията, за да изрази своята благодарност за техните неуморни усилия около освобождававането му от турския затвор.

Андрю Брансън е изразил мнение, че никоя страна не е направила толкова много за мисионерското дело по света, както Съединените щати. Той смята, че това се дължи на факта, че САЩ не само е страната, която държи на религиозната свобода и я спазва, но и полага усилия тази свобода да се спазва и в останалите държави по света, а това наистина е възхитително.

Брансън и съпругата му, Норин, са изказали своята благодарност към Комисията, с пояснението, че не всички истории със затворени мисионери имат подобен щастлив край, което е още един повод да бъдем благодарни на Бога и да Го прославяме за милостта Му.

Андрю Брансън е коментирал, че предвид световната политика в момента, ситуацията в Турция най-вероятно ще се влошава по отношение на мисионерската работа там. Той е изразил предположение, че рестрикциите за християните в страната сигурно ще се увеличат.

Мисионерът е споделил, че познава и други християнски служители, които са били изгонени от Турция или са били принудени насила да напуснат страната и служението си в нея, което има негативен ефект за живота на Църквата. Брансън е добавил, че до голяма степен това се дължи на турските медии, които за последните две години са се постарали да очернят Андрю и неговото служение, представяйки го като престъпник.

П-р Брансън не е споменал конкретна дата за завръщането си в Турция, но е обявил категоричното си намерение за това. Можете да си припомните неговата история тук.

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg