Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Все добре е за мен“ - вярност при всички обстоятелства

Main Pic
Публикувана: 12.02.2019
Автор: Нейтън Симпсън
Прочетена: 1077
Коментари: 0
Изповядвай истината върху обстоятелствата в твоя живот. Исус казва: „Уверявам ви и най-тържествено ви казвам, че, който и да е каже на тази планина „Вдигни се и се хвърли в морето!“ и не се усъмни в сърцето си (в Божията безгранична мощ), но вярва, че това, което казва, ще се получи, ще стане (според Божията воля за него) Марк 11:23.
 
В Йоан 11 глава Исус прогласява живот там, където има смърт.  Често мисля за историята с Лазар. Вече бяха казали на Исус, че Лазар е много болен. И Библията ни казва, че „като чу това, Исус остана на това място още два дни“. Много съм мислил върху това. Исус можеше да се върне веднага и да го излекува, но Той не го направи. 
 
Исус каза на Своите ученици: „Лазар заспа, но Аз отивам, за да го събудя“. Когато Исус отиде на гроба на Лазар, той беше мъртъв от четири дена. Можете ли да си представите какво са преживели и как са се чувствали сестрите на Лазар през тези четири дни? 
Бяха казали на Исус, че Лазар е болен и въпреки това Той не дойде да го излекува. Колко често си мислим, че Бог не ни чува, когато викаме към Него?!
 
Лазар беше един от най-скъпите приятели на Исус. Сигурен съм, че Марта и Мария са си мислели, че, като кажат на Исус, че Лазар е болен и Той веднага ще дойде и ще го излекува. Даже Му казаха: „Господи, ако беше тук, брат ни нямаше да умре!“ Но точно това е най-страхотното при Бог – Той работи по мистериозен начин. Той има Свое време и то в съвършено. Не го виждаме с естествените си очи, но нещата започват да се случват в духа, когато Исус каза: „Лазар заспа.“ Всъщност, Лазар не беше заспал. Лазар беше мъртъв. И Исус изговори ЖИВОТ върху тялото на Лазар в онзи момент. 
 
Исус им даде важен урок тогава. Той каза: „Аз Съм Възкресението и Живота. Който вярва в (придържа се към, полага доверието си, разчита) Мен (като Спасител), ще живее дори и да умре; и всеки, който живее и вярва в Мен като Спасител, няма да умре.“
 
След като Исус изрече това, погледна към небето и каза: „Татко, благодаря Ти, че Ме слушаш!“ Исус отново говори с вяра. Когато говориш с вяра върху обстоятелствата в твоя живот, Бог теслуша и твоята вяра ще бъде възнаграден. Много е интересно, че Той не се молѝ.
Той ГОВОРИ.  „Смърт и живот има в силата на езика...“ – Притчи 18:21
 
Говорѝ живот:
  • Когато си болен - изповядвай, че имаш изцеление в Христовите рани.
  • Когато страдаш - изповядвай, че в Христос си утешен.
  • Когато някой те е проклел - изповядвай, че си благословен.
  • Когато си съкрушен - изповядвай, че Христос те прави цял.
  • Когато се чувстваш изгубен - изповядвай, че в Христос „си намерен“.
  • Когато си уплашен - изповядвай, че в Христос си смел.
  • Където има смърт - изповядвай, че в Христос имаш живот.
Когато Исус умря на кръста за нас, Той прогласи победа над смъртта. Неговата воля за нас е пълноценност и живот. Изповядвай тези неща в твоя живот. Време е да благодарим на Бога, че ни слуша, когато говорим с вяра и че обстоятелствата в нашия живот са победени. 
 
Източник: GOD.TV
Превод: Люба Канелова
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg