Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В търсене на сродната душа

Main Pic
Публикувана: 12.02.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2391
Коментари: 0
Бог ни е създал като социални същества, с желание за дълбока интимна връзка. Ние сме сътворени, за да бъдем обичани и да обичаме. Бог не създава тази нужда в нас, за да ни остави само да копнеем за обич. Той има начин да посрещне тази нужда.
 
Има един известен израз "сродна душа". Това е твоят "сърдечен приятел", на когото доверяваш всичко и връзката ви нищо не може да разбие. Приятелството удовлетворява копнежите на човешкото сърце, но съществува копнеж в нас, който никога не може да бъде напълно задоволен от един човек.
 
Това е копнеж, който само създателят Бог може да запълни. Той е нашата истинска сродна душа, и именно нашата дълбока интимна връзка с Него, ще ни даде любовта, от която се нуждаем, за да живеем живота в цялата му пълнота и да благоуспяваме. Именно Божията любов е тази, която допълва несъвършенствата у двама души, които изпитват чувства на обич и искат да свържат живота си завинаги.
 
Ето някои препоръки към онези, които не са намерили своите "сродни души", а ги търсят и искат да са покорни на Бога в своя избор.
  1. Молете се. Християните се молят за всякакви дребни неща, колко повече е нужно да принасяме молитви за най-важното решение в живота си. Не предприемайте каквато и да е връзка с човек от противоположния пол, ако не сте се молили за това.
  2. Внимавайте с очакванията. Когато общувате в интернет, много лесно може да се увлечете и да пламнат чувства, които може да се окажат само временни, а не дълбоки. Изпитвайте всяко нещо, казано от човека отсреща и не забравяйте вие самите да бъдете искрени в онова, което споделяте.
  3. Внимавайте с изискванията. Младите хора обикновено пристъпват към връзка с определени "изисквания" за своята сродна душа, която трябва да притежава определени качества или да изглежда по определен начин. Не забравяйте, че вие самите не сте съвършени, и че не външният вид, а вътрешната чистота и духовен характер са тези, които имат значение.
  4. Винаги казвайте истината за себе си. Обикновено млади хора, които са увлечени по външния вид на човека отсреща, са склонни да преувеличават истината за себе си или да я скриват. Ако се стремите към "истинска любов", как очаквате да я намерите, ако вие самите прикривате истината за себе си. В крайна сметка тя ще излезе наяве, затова е най-добре вие самите да я споделите.
  5. Бъдете мъдри. Не крийте чувствата и намеренията си. Нека вашите родители, приятели, църковните служители, които бдят за душите ви, да знаят с кого общувате и какви са вашите планове. Те винаги ще ви посъветват за ваше добро и честно ще ви кажат мнението си за човека, когото сте избрали.
  6. Пазете се! Чистотата, за която Библията предупреждава, продължава да бъде изискване за децата на Бога, независимо в кой век живеем. Принципите на Бога и Неговите очаквания не са се променили. Той очаква да сме свети като Него, защото всеки грях, свръзан с тялото, може да има жестоки последици, които касаят не само нас самите, но и поколенията след нас.

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg