Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нимрал напуска Пакистан, но остава вярна на брака си

Main Pic
Публикувана: 14.02.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1323
Коментари: 0

Нимрал е млада християнка от Пакистан, която работи като медицинска сестра в болница. Цялото семейство са християни и родителите ѝ са особено загрижени тя също да си намери добър и грижовен съпруг, който да споделя вярата ѝ.

Веднъж в болницата дошъл на посещение при пациент млад и симпатичен мъж, който се оказал християнин. Нимрал се запознала с него и завързала приятелски отношения, но изразила мнение, че още не възнамерява да се обвързва в брак.

Младежът бил настоятелен и категоричен, че Нимрал е момичето за него, и затова се обърнал към родителите ѝ с молба да му съдействат. Майката на Нимрал била впечатлена от неговата настойчивост и направила всичко възможно, за да осъществи намеренията му. Нимрал се съгласила на "уредения" брак, приемайки волята на нейните родители. Сватбата се състояла на 14 февруари 2012 година. 

Съпругът на Нимрал бил високо образован християнин, който искал светът на Запад да знае какво се случва с християните в Пакистан, затова създал сайт, в който публикувал свидетелства на преследвани пакистански християни. Междувременно младото семейство започнало да планира да емигира в Съединените щати, но съпругът на Нимрал бил заловен от ислямски екстремисти. Пребили го до смърт и го изхвърлили на пътя, като смятали, че е мъртъв, а роднините му решили, че е безследно изчезнал или убит.

Нимрал осъществила намерението си да избяга и успяла да стигне до САЩ невредима след много препятствия и трудности. Впоследствие научила, че съпругът ѝ е бил намерен и спасен от семейство християни, които се грижили за него до пълното му възстановяване. Започнала дълга борба по неговия нов план за емиграция. До момента съпругът на Нимрал е успял да стигне до Шри Ланка, с надеждата един ден отново да се събере с младата си съпруга, която толкова копнеел да спечели.

Нимрал споделя: "Аз напуснах Родината си, защото там бях преследвана заради вярата си, като мислех, че съпругът ми е мъртъв, но не съм оставила мъжа си и не съм се отказала от брака си. Ще бъда вярна на съпруга си, докато се съберем отново по Божията милост. Много невярващи хора смятат, че съм луда или глупава да очаквам нещо, което може никога да не се случи. Те ме убеждават, че съпругът ми не може да устои и да ми бъде верен, след като сме разделени вече толкова дълго време. Аз избирам да вярвам, че той е верен на нашата брачна клетва и че един ден ще се прегърнем отново. В момента ни разделят океани и континенти, но моят съпруг успя да се свърже с мен на скайп. Независимо че той е в Шри Ланка, а аз съм във САЩ, той не ме е забравил, нито пък аз - него. Докато аз самата чаках в Шри Ланка, за да замина за САЩ, животът ми беше тежък и страшен. Криех се в различни църкви с помощта на милостиви вярващи, които ме подкрепяха, защото когато се появявах на улицата, започваха да ме гонят с камъни и животът ми беше в опасност. Твърдо вярвам в Божиите обещания за нас, които намирам в Еремия 29:11 и зная, че мислите на Бога са нас са добри, да ни даде бъдеще и надежда."

Източник: Christianity Today

Снимка: Аджоб Нимрал

  Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg