Сряда, 29.01.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И така, като Божии избрани, святи и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение." Колосяни 3:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Английски проповедник е арестуван с обвинения в расизъм

Main Pic
Публикувана: 28.02.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 757
Коментари: 0

Английски проповедник, останал анонимен, проповядвал на улицата в Лондон, в близост до Southgate Station 14, притискайки Библия до гърдите си, когато към него се приблиижил полицай с въпроса, какво прави.

Когато проповедникът отговорил, че иска да споделя с минувачите вестта за спасение чрез вяра в Христос, полицаят му заявил, че е забранено да прави това и трябва веднага да престане.

Видео, споделено в Туитър, показва как мъжът отказва да спре да говори и полицаят го заплашва, че ще бъде арестуван. Според репортер на Fox News полицаят заявил на проповедника, че никой няма нужда от неговата проповед и не желае да го слуша, така че веднага трябва да си тръгне.

Впоследствие към тях се приближил втори полицай, който взел насилствено Библията от ръцете на проповедника и го арестувал с думите: "Трябваше да помислиш добре, преди да се проявяваш като расист."

По-късно минувачи пояснили, че полицията била повикана от мюсюлманин, който се оплакал, че проповедта на християнина е обидна за него и трябва веднага да бъде спрян, като го нападнал с обидни думи.

Арестуваният проповедник бил закаран в полцейския участак за разпит, след което по-късно бил освободен при изясняване на обстоятелствата, но забраната за проповядване остава.

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg