Петък, 06.12.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Заветът Ми беше с него за живот и за мир, Които и му дадох заради страха, С който Ми се боеше и се страхуваше от името Ми." Малахия 2:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кръщение в църква, разрушена от торнадо

Main Pic
Публикувана: 01.03.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 612
Коментари: 0

Преди броени дни, в събота вечерта, в Алабама, Джорджия и Мисисипи, Съединени щати се развихрят няколко мощни урагана, известни като торнадо. Те са толкова разрушителни, че има и човешки жертви. Сред множеството разрушени сгради е и Първа петдесятна църква в град Columbus, Мисисипи. 

Торнадото е отнесло покрива на църковната сграда и е повалило стените. Останали са само църковните скамейки. За неделята било планирано кръщение на няколко новоповярвали християни, които с нетърпение очаквали вълнуващото събитие.

След опустошителното бедствие пастирът на църквата, Стийв Блейлок, не знаел какво да очаква за неделя. Той споделя, че е особено благословен и благодарен на Бога, че на богослужението рано сутринта се появили около сто души. Те пренебрегнали факта, че и техните собствени домове са съсипани от торнадото и дошли, за да се поклонят с благодарност пред Бога.

Вярващите донесли сгъваеми столове и приспособили огромен метален резервоар за вода, който да послужи като баптистериум. Въпреки напрегнатите обстоятелства християните от Първа петдесятна църква провели своето богослужение, след което 9 души се кръстили във вода, като с това засвидетелствали своята вяра и посветили живота си на Христос.

Пастир Стийв споделя през сълзи: "Сградата не е църквата. Църквата са вярващите и ние сме благодарни на Бога, че в събота, когато се разрази торнадото, в църковната сграда не е имало никой, така че няма пострадали. Не знаем какво ще се случи в бъдеще, но сме убедени, че Господ е с нас и не ни е оставил.

Докато следваме Христос, ще ни връхлитат и бури, животът няма да тече безпроблемно. Всичко, което се случва обаче ни приближава до Бога и кара вярващите да показват своята любов помежду си, според заръката на нашия Господ."

Източник: GOD Uploads

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg