Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Араби и евреи заедно прославят Христос в Назарет

Main Pic
Публикувана: 03.03.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1624
Коментари: 0
Бишар Сакнини e бръснар и глава на семейство с три големи сина и едно бебе на път, който живее в Назарет и е част от арабската общност в града. През 2007 година Бишар е силно разочарован от близък приятел, който предава доверието му, а скоро след това научава, че неговата снаха е болна от злокачествен рак в напреднал стадий. Лекарите му съобщили, че ѝ остава само един месец живот. 
 
По същото време евангелски пастир от Хайфа се сприятелил с Бишар и започнал да споделя с него какво учи Библията, особено за прошката. В резултат на библейските истини Бишар простил на своя приятел и получил истинска прошка за собствените си грехове. Не само това, но цялото му семейство, включително и тримата му сина Адиб, Елия и Язид, се съгласили да постят три дни и да се молят за своята болна леля, която впоследствие била напълно излекувана! Съпругата на Бишар родила съвсем здраво бебе, въпреки първоначалните страхове за здравето ѝ.
 
След като станали свидетели на такива чудеса, включително силата на поста и прошката, трансформацията на семейство Сакнини и появата на Христос в живота им предизвикала вълнение в местната общност. Но те били презирани от техните арабски съседи, точно както Исус беше мразен от еврейските религиозни водачи в древен Израел. Техният светоглед бил разтърсен още повече, когато еврейски вярващи дошли да ги посетят. До този момент те дори не знаели, че Исус е евреин. Сега семейство Сакнини редовно се покланят на Бога заедно с еврейските си братя и сестри.
 
Когато хората ги виждат да пеят и танцуват заедно, докато се покланят на един и същи Бог, това винаги предизвиква въпроси и огромно удивление. Евреи и араби възхваляват Бога заедно с любов от все сърце с единна вяра. Няма по-голямо свидетелство за невярващите евреи от това, че Исус има власт над всичко, което е видно от факта, че арабите Го приемат като техен Спасител.
 
Малко известен е фактът, че арабите и евреите се събират заедно за общо поклонение във все по-голям брой общности в цял Израел, демонстрирайки истината на евангелието, а именно, че истинският мир и помирение могат да бъдат намерени само чрез спасението, което Исус е извоювал на кръста.
 
Апостол Павел пише: „Защото самият Той (Христос) е нашият мир, който направи от  двата народа (юдеи и езичници) един и е унищожил преградата, разделителната стена помежду им, която ги разделяше…” (Ефесяни 2:14).
 
Братя Сакнини са много опитни музиканти и в момента са ангажирани с проект за достигане до арабския свят с комбинация от арабски и еврейски песни. Те възнамеряват да запишат албум, като част от инициатива за поклонение, която да включва араби и евреи, обединени от своята вяра в Христос.
 
Източник: CBN NEWS
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg