Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нова книга за героизма на братята Харалан и Ладин Попови

Main Pic
Публикувана: 04.03.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1096
Коментари: 0
 
На 7 март 2019 година от 19.00 часа в книжен център "Гринуич", София, бул. „Витоша“ № 37, ще се състои представянето на книгата "Харалан и Ладин Попови и "Славянската религиозна мисия". Книгата е публикувана от изд. "Комунитас", 2019. Неин автор е д-р Вениамин Пеев, известен богослов, поет и публицист.
 
Книгата е посветена на страданията и героизма на пасторите Харалан и Ладин Попови по време на следствието, така наречения "пасторски процес"  в периода февруари-март 1949 година. Д-р Пеев коментира и престоя на братята Попови в няколко затвора, по време на комунистическия режим в България. Проследява се и дейността на двамата братя след освобождаването им като активни дейци на "Славянската религиозна мисия" в Стокхолм, Швеция. 
 
Харалан и Ладин Попови са ангажирани с нелегалното снабдяване на българските християни с Библии, Новия завет и друга християнска литература, което води до втория шумен съдебен процес срещу петима сътрудници на мисията в България през септември и октомври 1979 година.
 
Книгата ще бъде представена от нейния автор, както и от Момчил Методиев в качеството на редактор и гл. ас. д-р Живко Лефтеров, научен консултант и рецензент на творбата.
 
Жителите и гостите на София, които проявяват интерес към темата и искат да научат повече за тези паметни и героични събития, са поканени да участват в събитието.
 
Източник: ОЕЦ
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg