Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

От сила в сила и от победа към победа

Main Pic
Публикувана: 08.03.2019
Автор: Люба Канелова
Прочетена: 1300
Коментари: 0

Днес, 9 март 2019 година, се проведе Деветото по ред Национално библейско състезание за юноши "В ръцете Му имаше книга", организирано по инициатива и с подкрепата на Scripture Union Bulgaria.  Този път домакин беше Християнска църква "Месия", град Стара Загора.

Участваха 36 отбора със 144 състезатели от евангелски общности от цялата страна. Водещ на вълнуващото събитие беше Влади Райчинов, а членове на почитаемото жури, което тази година беше натоварено с честта да оценява състезателите, бяха Станка Владева, Крейг Уайрънс, Десислава Тодорова и Иван Мирчев Николов.

Въпросите бяха отлично подбрани, с различна сложност за съответната възрастова група, но не успяха да затруднят ентусиазираните състезатели дотолкова, че да няма победители. Напрежението на моменти можеше да се пипне с пръст, особено там, където се намираха родителите на младите участници.

Влади Райчинов с умение и висок професионализъм превеждаше тийнейджърите от етап в етап в състезанието, като си служеше и с приятен хумор, който помагаше на състезателите да се отпуснат и да дадат всичко от себе си.

В първия кръг младите надежди отговаряха самостоятелно на въпроси от цялата Библия. Във втория кръг търсеха пасажи, в третия допълваха стихове, а в четвъртия, финален кръг, въпросите бяха отворени.
 
След изключително напрегната и оспорвана игра, победители са отбор "Синай Джуниър", град Сливен с 86 точки. На второ място са "Синай" с 83 и на трето място са отборите "Ветил", "Ел Рой", "Y4J" (Youth for Jesus) с 81 точки.
 
Между трети и четвърти кръг водещият Влади Райчинов разказа за пастирския процес преди 70 години, като напомни на всички присъстващи и гледащи онлайн, че, който възлюби Господа с цяло сърце, душа и тяло ще бъде опазен от Него.
 
С такива младежи има надежда за нацията ни. 
 
Благословен онзи народ, чийто Господ Е Бог! 
 
Можете да гледате състезанието тук. 
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg