Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Опожарена църква, но нито една изгоряла Библия

Main Pic
Публикувана: 11.03.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 4311
Коментари: 0

По информация на WIVB, в неделя рано сутринта Пожарната служба на Грандвю, Западна Вирджиния получава сигнал, че една от църквите в града гори. Това е Freedom Ministries Church. Пожарникарите веднага се отзовават на повикването. Когато пристигат на мястото, заварват църквата в пламъци.

По-късно на своята страница във Фейсбук Пожарната команда в града споделя следните сведения: "Някои може да кажат, че късметът не беше на наша страна, ние обаче твърдим, че Бог беше с нас. Въпреки тежката ситуация в горящата църква, нито един от пожарникарите не пострада. Чудо е, че въпреки че църквата е опожарена, нито една Библия в нея не е пострадала. Не е изгорял и нито един от кръстовете, намиращи се вътре.

Представете си следната картина: Църквата гори и пламъците са толкова силни, температурата е толкова висока, че пожарникарите не смеят да влязат вътре. Не е ли логично при такава ситуация, всичко вътре да е изцяло опожарено и нищо да не е оцеляло. Трябваше да намерим само изпепелени предмети. Но след като успяхме да влезем, установихме, че няма нито една изгоряла Библия и нито един опожарен кръст, въпреки че са от дърво." 

След като новината залива социалните медии, много хора, които са преживели подобно чудо започват да споделят своя опит. Дийн Вандал коментира: "Пожарникар съм от 20 години и съм участвал в гасенето на стотици пожари, но нито веднъж досега не е имало случай, в който Библия да е изгоряла. Може да е миришела на пушек, но всички Библии бяха цели. Това доказва, че Божието слово е по-мощно от яростта на дявола и желанието му да сее зло."

Ерин Хувър споделя: "Работя като доброволец пожарникар и веднъж гасихме пожар в гората заради паднал самолет. Освен останките, около нас горяха различни хартии и портфейли, които бяха почти изпепелени. Намерих обаче една Библия, която не беше докосната от огъня. Беше напълно запазена."

Шарън Лаки разказва своята история: "Когато къщата ни в Тексас се запали, на скрина на баща ми стоеше винаги неговата Библия, която той носеше със себе си, докато пътуваше в командировки. Скринът беше обгорен и даже имаше дупка в него, но самата Библия беше непокътната. Досега пазя и скрина, и Библията, като доказателство, че Божието слово е непобедимо."

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg