Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лидер на Ислямска държава с пророческо видение

Main Pic
Публикувана: 17.03.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2505
Коментари: 0

Ислямска държава е известна с така наречените "принцове", които притежават изключителен авторитет и последователите на организацията ги слушат безпрекословно, изпълняват заповедите им и са готови да умрат за тях.

Един от тях, който условно ще наречем Мохамед от съображения за сигурност, бил изключително посветен на каузата да обучава ислямски ектремисти на учението на исляма. Той преподавал лекции върху Корана и пропагандирал омраза срещу християните и евреите, призовавайки към джихад и тероризъм.

В един момент Мохамед попаднал на излъчванията на християнския сателитен телевизионен канал KINGDOM SAT, който от 2009 година има предавания денонощно, насочени специално към хората в Близкия Изток и Северна Африка.

Мохамед попаднал на предаване, водено от мъж, който ще наречем Петър. Петър проповядвал Благата вест за Христос и говорел за спасението, извършено от Него на кръста. Мохамед бил толкова разгневен, че решил да се свърже с Петър, за да го покани на среща, като планирал да го убие.

Обадил му се по телефона и го поканил на кафе. Петър, воден от Божия Дух, усетил намеренията на Мохамед, но докато се молел дали да отиде на срещата, Господ му дал мир, че няма да допусне да пострада.

Срещата наистина се осъществила в едно кафене. Мохамед се бил приготвил с голям нож и възнамерявал да намушка Петър в подходящия момент. Петър му говорил за любовта на Христос и за истинността на Библията, заявявайки, че Богът на християните е различен от Аллах, защото е Бог на любовта и на саможертвата.

Мохамед се изпълнил с гняв, но когато посегнал към ножа с цел да убие събеседника си, изведнъж се вцепенил и не успял да предприеме нищо, с което да навреди на Петър. След като се разделили, същата нощ Мохамед получил видение, в което Петър му подавал запечатано писмо. От писмото се стичала кръв, но тя имала красив аромат, подобно на парфюм. В момента, в който се събудил, Мохамед бил страшно изплашен и знаел, че трябва отново да намери Петър, за да го попита как да се спаси.

Когато му се обадил отново, Петър му обяснил, че Христос му изпраща послание и очаква от него да се покае и да остави греховния си живот, като предаде всичко на Исус, защото Той е платил цената за греховете му със собствената си кръв и го обича безусловно. Изобличен от Божия Дух, Мохамед признал на Петър какви били истинските му намерения при първата им среща, на което Петър спокойно отговорил, че Господ му е открил това предварително.

Самият Петър бил изненадан на свой ред, когато научил, кой в действителност е Мохамед и каква е ролята му в Ислямска държава. След като се помолили заедно, Мохамед се покаял искрено, скъсал с престълния живот, воден от омраза и днес е искрен последовател на Христос. В дома си той всяка седмица провежда библейски уроци с трима сирийци, на които пояснява истината за Христос, който е преобразил коренно живота му.

За последните 10 години, служението на християнския сателитен канал KINGDOM SAT е помогнало на стотици мюсюлмани да познаят Бога на Библията и да получат спасение, вечен живот и надежда в Христос.

Източник: Charisma News

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg