Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християни призовават за помощ след бедствието в Мозамбик и Зимбабве

Main Pic
Публикувана: 20.03.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2262
Коментари: 0

Християнската организация Christian Aid призова вярващите по света да помогнат с дарения , след като циклонът "Идай" нанесе незапомнени досега щети в Мозамбик и Зимбабве преди няколко дни, на 18-19 март.

Според президента на Мозамбик Филипе Нюси броят на загиналите вследствие на ужасното бедствие може да надхвърли 1000 души. 

Около един милион души са сред засегнатите, след като циклонът "Идай" връхлетя върху Мозамбик, Зимбабве и съседните страни. Според представителя на метереологичната служба на Обединените нации Клеър Нулис "циклонът "Идай" е сред най-страшните природни бествия, който някога са се разразявал над южното полукълбо."

Християнската организация Christian Aid има за цел не само да подпомогне бедстващите хора с храна и вода, но и да се погрижи те да бъдат подготвени за друго подобно бедствие.

Циклонът е унищожил огромни площи с посеви, които са под водата, така че хората, които живеят в засегнатите региони, са застрашени от глад в предстоящите месеци, тъй като не могат да разчитат на реколтата, на която са се надявали.

Другата опасност в момента е замърсената и опасна за пиене вода, която е източник на зарази и смърт заради стотиците загинали. Christian Aid предупреждава и за катастрофа по причина на разрушени пътища, санитарна инфраструктрура и комуникации. Училищата и болниците също са извън строя и не могат да функционират.

Директорът на организацията  Christian Aid за Зимбабве, Николас Шамано е заявил, че жителите на страната ще имат нужда от помощ в дългосрочен план.  

Хуманитарната организация World Help, която се е отзовала на призива, призовава всички християни по света да се молят за бедстващите хора от Мозамбик, Зимбабве и околните държави, засегнати от циклона.

Директорът на организацията Върнън Брюър е споделил, че "хората са ужасени и не смятат, че животът им някога ще бъде отново същият. Моля ви, спрете да вършите каквото и да е в момента, и се помолете за тези бедстващи и страдащи хора, които са загубили домовете си, близките си и средствата си за препитание. Ние не само трябва да се молим за тях, но и да им вдъхнем малко надежда, за да знаят, че не са забравени и Господ има бъдеще за тях."

Преди минути Ройтерс излъчи видео, в което можете да видите как оцелели вярващи са се събрали, за да се поклонят на Бога на мястото, където се е намирала църквата им, Петдесятна църква Unida de Esperansa в град Бейра. Те Го хвалят с песен, въпреки загубите.

Източник:  Christian Post

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg