Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Премиерът Нетаняху за чудото на Пурим

Main Pic
Публикувана: 21.03.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1770
Коментари: 0

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изрази своята благодарност към Доналд Тръмп по повод решението на американския президент да признае Голанските възвишения като част от суверенната територия на Израел. В свое изявление на пресконференция заедно с гостуващия американски секретар Марк Попмео, премиерът на Израел коментира следното: 

"Президентът Тръмп твори история. Обадих му се да му благодаря от името на народа на Израел. Първо, той призна Ерусалим за официална столица на държавата Израел и премести посолството тук. След това президентът Тръмп анулира ужасния договор с Иран и им наложи санкции. 

Сега той прави следващата решителна крачка, която има историческо значение. Той призна суверенитета на Израел по отношение на Голанските възвишения и го направи в момент, когато Иран се опитва да използва Сирия като платформа, чрез която да атакува и да унищожи Израел."

Изборите в Израел предстоят само след седмици и подобно решение на президента Тръм засилва позициите на премиера Нетаняху. В тази връзка Доналд Тръмп е заявил, че решението му е било взето отдавна и просто сега влиза в сила.

По-рано този месец Израелските служби обявиха, че терористите от Хизбула са активни именно в сирийската част на Голанските възвишения, така че това решение идва тъкмо навреме. То представлява категоричен знак за Иран, че САЩ подкрепя Израел по отношение на нейната политика в Голанските възвишения.

Премиерът Нетаняху определи решението на президента Тръмп като "чудото на Пурим" с думите: "Ние празнуваме Пурим, като си припомняме как преди 2 500 години неприятелят на евреите Аман направи коварен заговор, за да унищожи народа ни, но планът му се провали. Днес, 2500 години по-късно държавниците в Иран отново планират подобни действия за унищожение на нашия народ. Те отново ще претърпят провал."

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg