Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Затваря врати най-голямата верига християнски магазини в САЩ

Main Pic
Публикувана: 31.03.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1742
Коментари: 0

Американската верига за християнски материали Life Way ще затвори 170 магазина до края на 2019-а година. Това е третата християнска верига магазини, която преустановява работа за период от 6 години.

Life Way ще продължат да осъществяват продажби онлайн. Президентът на компанията Том Райнер е споделил пред християнското списание Christianity Today, че са направили всичко по силите си да продължат да съществуват, но без успех.

Магазините по места са успели да създадат добри и близки взаимоотношения с евангелските църкви, снабдявайки ги с нужните ресурси, с които да се изграждат духовно и смятат да продължат да поддържат тези връзки.

Life Way са се старали не само да поддържат връзки с местните църкви, но и да достигнат до общността с организирани от тях социални мероприятия. Като част от тяхната стратегия е да не продават книги на автори, които пропагандират просперитетното евангелие, както и такива, които говорят за "посещения в небето", за да се избегнат спекулации.

Християнски автори, издатели и клиенти са изразили своето съжаление в социалните медии, коментирайки приноса на Life Way за духовното изграждане на християните в САЩ. За съжаление съвременните вярващи все по-рядко купуват книги и християнски материали, като се ориентират да ползват такива основно в интернет.

Проучване на американската агенция Parable Group показва, че продажбите на християнски книги и материали са намалели с 3% за изминалата 2018 година за сметка на интернет услугите.

Източник:  "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg