Вторник, 16.07.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"И на основание на вяра в името Му, Неговото име укрепи този, когото гледате и познавате. Да! Тази вяра, която е чрез Него, му даде пред всички вас това съвършено здраве." Деяния 3:16

OnLine
RSS Facebook Twitter

Обща пастирска конференция в старопрестолния град

Main Pic
Публикувана: 03.04.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1482
Коментари: 0
На 30 март,  в залата на Евангелска петдесятна църква "Филаделфия", гр. Велико Търново се проведе третата поред годишна Национална пастирска среща, по инициатива на "Общо молитвено движение и братолюбие", което започна своето служение през 2017 година.
 
Присъстваха около 120 пастири, някои от които с техните съпруги. Имаше представители на църкви от много различни градове и села на България. Служителите бяха  от почти всички деноминации в страната ни.
 
В началото християнските водачи отделиха значително време за хваление, защото поклонението е в основата на всяко богослужение и има за цел да издигне Бога и Неговото име.  Конференцията започна с искрена, съдържателна и сърдечна молитва за благословението на конференцията, както и за успеха на Божието дело в България.
 
Представен бе отчетът за работата на служението през изминалата година. След това се взеха много важни решения. На първо място, бе решено да се организира Национална обща молитва за България на 21 септември 2019 година  във Варна. Бе решено още всяка година да се провежда Национална обща молитва. До момента това се правеше през една година.
 
Решено беше да се работи във всеки град пастирите да бъдат мотивирани да се събират и да се молят заедно за спасение на душите, за духовното израстване на църквите, за събарянето на духовни крепости и за съживление в региона. Определиха се и датите за регионалните общи молитви през 2020 година.
 
Конференцията включваше и  изказвания от различни пастири, които споделиха своите идеи за инициативи, имащи за цел да засилят присъствието на евангелските църкви в обществото. Събирането беше особено ползотворно. Срещата показа, че солидна група пастири в България от различни деноминации са запалени от Светия Дух заедно да изграждат библейско братолюбие, да търсят Бога и да ходатайстват за спасението на душите на погиващите наши сънародници. Очевидно е, че евангелските водачи са готови да работят заедно в единство, така че този огън да се разпространи в цялото Тяло Христово в нашата нация.
 
В края на събранието беше отслужена Господня трапеза. Тя беше напомняне, че всички сме части на ЕДНО ТЯЛО ХРИСТОВО, сърдечен акт на поклонение пред Исус Христос за Неговата жертва за всички участници, както и за потвърждаване на Новия завет, който са сключили с техния Господ. 
 
"Каквото око не е видяло, ухо не е чуло и на човешки ум не е идвало, всичко това е приготвил Бог за тези, които Го любят" (1 Коринтяни 2:9).  
 
Цялата необходима информация за бъдещи общи регионални и национални молитви ще можете да видите до няколко дни на сайта на Общо молитвено движение и братолюбие. 
 
Източник: "Общо молитвено движение и братолюбие"
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg