Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

СМА България достига мотористите „сърце по сърце“

Main Pic
Публикувана: 03.04.2019
Автор: п-р Теодор Опренов
Прочетена: 2866
Коментари: 0
За поредна година в края на  март се откри мото-сезон 2019.
 
Събитието събра хиляди мотористи в София пред храм-паметник „Ал. Невски“. След официални думи от организаторите – софийските мотоклубове, както и от кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова, с много шум и подобаваща емоция хилядите конски сили на по две колела се извиха в своеобразна река, за да напомнят на столичани колко е важно да имаме предвид тези участници в движението, когато предприемаме своите пътувания.
 
Мотото за този сезон е: „Бъди разумен на пътя, започни от себе си!" Това беше отразено и от кмета на София на площада пред мотористите с думите: „Искам от този площад да призова всички участници в движението – пешеходци, велосипедисти, мотористи, шофьори. Нека всички да знаят, че от всеки един от нас зависи безопасността на пътя. Да спазваме правилата и да сме толерантни към всички останали…“ След традиционното преминаване през знакови софийски булеварди мотористите отпразнуваха събитието в отсечката до Националния исторически музей в полите на Витоша с много музика, мото-спортни прояви, здраво хапване и много шум и мирис на бензин. 
 
За СМА България този ден бе възможност за създаване на нови приятелства и запознанства, както и шанс да се помолим с десетки наши приятели за Божие благословение, за безопасни пътувания и за различни лични нужди. Всеки от тях получи и индивидуален знак за това, че сме се молили – лепенка за мотоциклета, която да напомня за Божието присъствие и помощ. 
 
За първи път имахме възможност да поставим и своя тента на откриването, което ни позволи да бъдем по-лесно откриваеми между десетките клубове и хилядите участници. Присъстваха повечето членове на Асоциацията от София и страната, между които двама пастири на софийски църкви. Подарихме няколко Нови Завета, специално отпечатани за любителите на двуколесните машини, и разговаряхме с десетки мото-приятели на теми, преливащи от вълнението от карането на мотор и скоростта до важността на вечността и вярата. 
 
Използваме този форум, за да приканим църквите и вярващите в България да се молят за това служение по време на сезона, докато търсим път за споделяне на вярата и светлината на Христос сред мотористите, както и да отправим апел към колеги – вярващи мотористи – да се свържат с нас и да се включат в тази вълнуваща мисия за Царството. 
 
С братски поздрави и молба за разбиране, поради задръстванията, които причинихме в столицата.
 
Пастор Теди Опренов 
 
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg