Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Китай предлага парични награди за доноси срещу християни

Main Pic
Публикувана: 03.04.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1441
Коментари: 0

Според информация на Asia News репресиите на китайските власти спрямо християните ескалират след 20 март, когато управниците на петия по големина град започват да предлагат награди на онези, които докладват за "незаконни религиозни дейности", включително и църковни събрания.

Бюрото по етнически и религиозни въпроси в Гуанджоу обещава да даде награди съответно от 3 000, 5 000 и 10 000 юана (равнозначни на 450, 750 и 1 500 долара) на онези китайски граждани, които следят и докладват на правителствените служители за своите познати християни и тяхната дейност.
 
Размерът на наградата ще зависи от мащаба на незаконната дейност, за която доносничат.  Всички църкви в Китай са задължени да се регистрират в правителството. Някои църкви обаче са изправени пред сериозни ограничения в начина, по който се покланят и практикуват вярата си. Заради това, милиони китайски християни се събират на нелегални богослужения без регистрация. 
 
"Властитe избраха най-подходящото време, точно преди Великден, за да въведат тези мерки," споделя евангелски пастир пред репортер на Asia News. "По това време ние често размишляваме за страданията на Исус, свързани с Юда и неговото предателство. Той продаде Христос за 30 сребърника. Правителството на Гуанджоу иска да накара китайците да заприличат на Юда."
 
Гуанджоу, който има население от 11 милиона души, е петият по големина град в Китай и столица на провинция Гуандун. През изминалата година властите на Гуанджоу затвориха църква "Ронгуили", която имаше 5 000 вярващи, но членовете все още се събират в домовете си. 
 
Предвид новите разпоредби, една християнка е споделила следното: "Днес, тук в Китай живеем в атмосфера, която напомня за шоуто "Биг брадър". Съгласно новия закон гражданите могат да докладват за подозрителни християнски дейности във всеки правителствен офис, по телефона или чрез писмо. 
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
 
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg