Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Млад имам рискува живота си, изповядвайки вяра в Христос

Main Pic
Публикувана: 10.04.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1715
Коментари: 0

Според данни на Morning Star News младият имам Шейх Хасан Подо e на 28 години и живее в селището Керекерене, което се намира в източна Уганда. Когато младият мъж не се появява в джамията в продължение на 3 седмици, роднините му го търсят, за да му поискат сметка и да установят причината. Освен това има свидетели, които са го видели да влиза в евангелска църква.

Мъжете от роднинския му кръг, начело с баща му влизат в дома му, въоръжени с тояги. Когато научават, че причината е вярата му в Христос и посвещение да служи на християнския Бог, роднините му не чакат повече обяснения. Те се разяряват и започват да бият Подо яростно, без да гледат къде удрят.

В суматохата съпругата и двете деца на Подо успяват да избягат. Те се скриват в дома на евангелски пастир, чието име няма да назоваваме от съображения за сигурност.

Крясъците и шумът в дома на Подо разбунват духовете. Съседите идват в къщата му, за да раберат каква е причината. По това време Подо вече е с множество тежки наранявания, особено в главата и в рамото, изпаднал в несвяст. Гневните роднини го оставят да лежи в локва от кръв, като смятат, че е умрял.

Сред съседите има и християни, които се притичват на помощ и закарват младия мъж до най-близката болница в град Кетира, където е подложен на лечение за няколко дни, след което е преместен на място, което няма да назовем.

Пастирът, който помогнал на Подо да се укрие, споделя пред репортер на Morning Star News, че бащата на Подо е мобилизирал група фанатични мъже. Те са се заклели да отмъстят на Подо и непременно да го открият, за да довършат започнатото, тоест, да го убият. В същото време други двама имами от различни джамии публично са проклели Подо и семейството му. Баща му официално се е отказал от него, лишавайки го от име и наследство.

Подо чува за вярата в Христос на 24 февруари от евангелски пастир, след което се покайва и посвещава живота си на Бога. Крие се в продължение на няколко седмици, но постепенно Светият Дух го води да престане да ходи в джамията и да започне да се среща с вярващи. Това излага живота му на смъртна опасност, но той е готов да приеме риска заради любовта си към Христос и желанието да Му се покланя открито.

Християнските приятели на Подо призовават вярващите по света да се молят за него и за възможността да бъде опазен, за да може да се събере със семейството си и да бъде пощаден от гнева на роднините си. Преди да се покае Подо е бил член на екстремистка група мюсюлмани, което прави положението му още по-тежко. Бившите му другари ще искат смъртта му и само Господ може да го избави.

Източник: Morning Star News

Превод: Петя Зарева

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg