Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнски мисионер е убит в Парагвай

Main Pic
Публикувана: 14.04.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2509
Коментари: 0

Евангелският мисионер Уейн Годард е бил застрелян в дома си с няколко куршума във вторник вечерта, в колония Мбойджагуа, в парагвайския регион Villa Ygatimi. Годард служи като мисионер в продължение на 25 години, като благовества на местните индианци. Той е служител на мисионерската организация "Етнос 360", известна още като "Мисията на новите племена" (New Tribes Mission, NTM).

Полицията в региона не е получавала сигнали за заплахи към Уейн Годард. Директорът на мисията "Етнос 360", Стийв Гуцмер, е потвърдил, че до момента служителите на организацията не са били заплашвани или преследвани от местните жители, и той не разполага с никаква информация относно убийството.

Разследващият полицейски инспектор Арналдо Агеро коментира: "Подобно нещо се случва за първи път". Инспекторът е информиран за случилото се от лидера на местната общност, Арсенио Гомез. Инспекторът наредил Уейн да бъде закаран в болницата в Курукуати, но там мисионерът починал, защото раните му били смъртоносни.

Мисионерската организация "Етнос 360" е основана през 1942 година като "Мисия за новите племена" и има за цел да помогне на местните църкви в обучението на новите вярващи. Организацията си поставя за цел да изпрати мисионери до 2 500 племена, които все оше не са били достигнати за Христос по онова време. Тъй като мисията е евангелска, властите в Парагвай не посрещнали радушно основаването на организацията. Те обаче дали разрешение за дейността ѝ, защото знаели, че мисионерите помагат на местните хора да се справят с икономическите трудности.

В началото на 70-те години на миналия век властите наредили на мисионерите да се заселят в подножието на хълма и да работят основно с индианците, които излизали от джунглата. Мисионерите се заели да помагат на местните хора в областта на здравеопазването, образованието и земеделието.

Според инспектор Серхио Сервиан по случая е започнато разследване. Властите се надяват да намерят убиеца. Оказва се, че никой не е видял и чул нищо, защото домът на мисионера се намирал на отдалечено и пусто място в близост до джунглата.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg