Петък, 21.02.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Радвайте се, праведници, в Господа; прилично е за праведните да въздават хваление." Псалм 33:1

OnLine
RSS Facebook Twitter

Колумбийци и венецуелски бежанци приемат Христос на конференция с Франклин Греъм

Main Pic
Публикувана: 24.04.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1365
Коментари: 0

Граждани на Колумбия и бежанци от Венецуела се събраха на стадиона в колумбийския граничен град Кукута (на границата с Венецуела) през уикенда, за да присъстват на конференция, в която Франклин Греъм говори за спасителното дело на Господ Исус Христос.

Около 400 църкви са обединили усилията си, за да приканят жителите на града и бежанците, живеещи в Кукута и региона да присъстват на евангелизационното събиране, което се подготвя от месеци.

В две последователни вечери хиляди хора се събират на футболния стадион, за да отпразнуват Великден. Франклин Греъм споделя следното на своя Фейсбук профил: "Каква нощ на стадиона в Кулкута! Множество от над 52 000 души се събра, за да слуша евангелието. Имаше както хора от Колумбия, така и от Венецуела. Благодарим на Бога и Го прославяме за всеки един, който взе решение да приеме Христос и да Му посвети живота си.

Имах привилегията именно на Разпети петък да споделя с хората спасителната вест. Поясних им защо Исус дойде на земята. Всички сме грешници и заплатата за греха е смърт. Всички заслужаваме да умрем, но Христос плати цената за нашите грехове. Той отиде на кръста, там беше разпънат за нас, беше погребан, но на третия ден възкръсна, побеждавайки смъртта.

На втората вечер 42 500 души дойдоха на стадиона. Ние вярваме в посланието на Библията, която казва, че ако някой изповяда греховете си, Бог е верен и праведен да му прости греховете и да го очисти от всяка неправда. Словото още казва, че "който призове Господнето име, ще се спаси" (Римляни 10:9). Именно това празнуваме тези дни. Исус Христос не остана в гроба. На третия ден Той възкръсна от мъртвите.

В момента Христос се намира от дясната страна на Божия престол и кани всеки един грешник да дойде при Него и да приеме спасението, което му предлага. Ако човек се покае за греховете си и приеме жертвата на Христос за себе си с вяра, той има обещание за вечен живот. Благодаря на всички църкви и доброволци, които се вкключиха в евангелизационния проект с молитва и на практика. Сега се молим с вяра Господ да подейства във всяко едно сърце, което Го е изповядало, за да израства във вярата и да живее за Него."

Мисионерският уикенд е включвал и работа с децата и семействата на венецуелските бежанци, които са имали възможността да чуят и да приемат Благата вест.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg