Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Анимация на книгата „Пътешественикът“ радва малки и големи

Main Pic
Публикувана: 23.04.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3040
Коментари: 0

На 18 април в американските кинотеатри започна излъчването на анимационен филм, създаден върху бестселъра на Джон Бънян "Пътешественикът." Световноизвестният пуритански автор пише своята прочута алегория, докато се намира в затвора заради забрана да проповядва евангелието на улиците. Годината е 1678.

Книгата е преведена на повече от 200 езика, но досега не е била екранизирана и достъпна за широката публика. Анимацията е направена така, че да бъде достъпна за деца и възрастни.

Ето и няколко характерни неща от филма, които биха заинтригували вниманието на християните и техните семейства:

"Пътешественикът" е една завладяваща история за християнския живот. Подобно на едноименната книга анимацията пресъздава историята на герой, на име Християн, който напуска дома и семейството си, за да отиде в Небесната страна, след като получава известие от небето и усеща товара на греховете си.

Той подканя и жена си, и децата си да тръгнат с него, но те му се присмиват и той поема сам на трудното и рисковано пътешествие, без да знае колко ще трае пътуването му и какво крие то.

"Пътешественикът" е история, която вдъхновява и изобличава. Има причина книгата на Джон Бънян да продължава да бъде най-известната християнска творба в продължение на повече от три столетия. Тя по алегоричен начин описва живота на християнина с неговите борби, изпитания, тревоги и перипетии.

Християн преминава през тесните врата, отива при кръста, среща се с хора, които стават негови приятели, среща и такива, които се опитват да го заблудят, за да го отклонят от тесния път.

Филмът "Пътешественикът" е творба, в която се изявяват талантливи актьори и певци. Ролята на Благовест е поверена на Джон Райс Дейвис, известен от филмите "Властелинът на пръстените" и "Индиана Джонс". Ролята на Християн се озвучава от Бен Прайс, финалист на шоуто "Австралия търси талант" за 2011 година.

Разказвач на историята е известната християнска изпълнителка Кристин Гети, която заедно със съпруга си Кийт е съавтор на новия кавър на обичаната евангелска песен "In Christ Alone". 

Режисьор на творбата е Робърт Фернандес, известен от християнската филмова поредица TorchLighters.  Автор на филма е Стив Клиъри, продуцент на Tortured for Christ (2018). 

Филмът ще ви развълнува и грабне, ако и да не сте чели книгата. Прекрасната анимация ще ви заинтригува, дори и никога да не сте чели прочутата книга. Тя е идеална за гледане от цялото семейство и е на достъпен и разбираем език.

След като се насладите на филма, със сигурност ще потърсите книгата и ще поискате да я прочетете. Ще узнаете защо "Пътешественикът" е била любимо четиво за известни личности като Теди Рузвелт, Бенджамин Франклин и "принцът на проповедниците", Чарлс Спърджън.

Източник: Christian Headlines

  Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg