Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Били Греъм за значимостта на кръста и възкресението

Main Pic
Публикувана: 24.04.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1368
Коментари: 0

Били Греъм е сред християнските служители, които определят Велики Петък и Великден като два от най-великите празника в историята на човечеството. В тази връзка е написал незабравими истини по темата за своето служение от 70 години. Споделяме с вас някои от тях.

"Без възкресение Христово кръстът губи своя смисъл."

"Кръстът на Христос ни показва колко сериозен е нашият грях, а възкресението разкрива колко величествена и неизмерима е Божията любов."

"Бог доказа Своята любов към човека на кръста. Докато Христос висеше, прикован на Голгота, кръвта Му изтичаше в агония, след което издъхна, Бог всъщност каза на света: Обичам ви!"

"Защо кръстът се е превърнал в символ на християнството? Защото именно на кръста Христос извърши нашето изкупление, плати цената за нашите грехове и ни вмени Неговата праведност, която ние по никакъв начин не можехме да заслужим."

"Бог предприе най-драматичната спасителна операция в историята на вселената. Той реши да спаси човешката раса от самоунищожение и за тази цел изпрати Своя Син, Исус Христос да изкупи човечеството. Делото на човешкото изкупление беше изработено на кръста."

"Върховното постижение на греха, изразено в срам и омраза, се превърна във върховно постижение на Божията милост и прошка. Чрез Христовата смърт на кръста грехът беше прикован завинаги за онези, които вярват в изкуплението."

"Ако Христос не беше възкръснал от мъртвите, никой нормален човек не би се възхищавал на нещо толкова ужасно и възмутително като кръста, опетнен с Исусовата кръв... Един неотворен гроб никога не би отворил Небето."

"Възкресението на Христос превърна мрака на скръбта в изгрев на обновлението; разочарованието избликна в зората на радостта; страхът беше заменен с мир."

"Преди възкресението на Христос Светият Дух идваше върху хората за определено време заради конкретни задачи. Но сега, след възкресението Христос чрез Светия Дух обитава в сърцето на всеки вярващ, като му дава свръхестествена сила, за да побеждава в своето всекидневие."

"Възкресението слага край на разрухата, причинена от смъртта, като осигурява алтернатива на тлението, отваряйки врата към един нов, безконечен живот."

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg