Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Жив е!

Main Pic
Публикувана: 27.04.2019
Автор: Петя Зарева
Прочетена: 1310
Коментари: 0
Денят е необикновен! Милиони християни по света заедно издигат глас на благодарност към Бога, за да отбележат събитието, което направи християнството възможно. Преди това обаче ще трябва да си припомнят онова, което Христос изтърпя на кръста. Заради Неговата славна победа, всички, които се наричат с името Му, имат основанието и надеждата да се надяват на същото – възкресение и вечен живот, и обещание за дом в присъствието на Всемогъщия Бог.
 
Мисля си, че когато настъпи денят за срещата с Богa, няма да бъде важно как и дали си празнувал Великден, дали си спазил Великия пост и колко дарове си дал. Определено няма да те питат и дали си спазил ритуала – източен или западен. Боя се, че въпросът ще бъде друг. Тъжно ми е, че християните на Изток и на Запад празнуват възкресението на Божия Син по различно време, в зависимост от повелите на календара, по който се ръководят.
 
Дори и да е така, въпросът не е отправен към непознати християни далече, на изток или запад, а лично към мен, така както бе зададен и на Петър: „Ти обичаш ли Ме? Готов ли си да Ме следваш, каквото и да се случва с този до теб или пред теб?” Никой не може да отговори вместо мен! Както и когато бъда призована пред Големия бял престол.
 
Не се залъгвам с празни илюзии, че мога да обичам Христос с жертвената любов, с която Той ме възлюби. Защо обаче да не опитам да Го обичам „на дело и в действителност”, поне толкова, колкото собствената Му любов ме принуждава? Ако го правя днес и не се поколебая да го сторя и утре, сигурно не ще се побоя да изповядам, когато се наложи: „Исус Христос е Господ, бе разпънат за мен, но възкръсна, за да извоюва правото ми да бъда на небето. Отиде да ми приготви място. Той никога не лъже. Ще възкръсна и аз, защото никой, който вярва в Него, не ще се посрами”.
 
ГРОБЪТ Е ПРАЗЕН.  ИСУС Е ЖИВ!
 
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
  
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg