Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да посрещнеш куршума вместо брата

Main Pic
Публикувана: 29.04.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1531
Коментари: 0

В събота в синагога в Сан Диего, Съединени щати, злото взе поредните жертви чрез ръката на 19-годишен младеж, на име Джон Ърнест, който решава да смути събранието по безпрецедентен начин и наистина успява.

Младият мъж, който е жител на щата Калифорния, изважда снайпер и убива една жена, ранявайки други трима души - дете на 8 години, млад мъж на 31, който се опитва да скрие детето и 57 - годишният равин Израел Голдщайн, който в същия момент проповядва.

С помощта на няколко федерални служители и усилията на граждани, притекли се на помощ, убиецът е обезвреден, преди да успее да се качи в колата си и да избяга.

Вчера бе отслужено погребението на Лори Гилбърт - Кей. В момента на стрелбата тя се изправя и закрива с тялото си младия равин Мендел Голдщайн. Той е син на старшия равин Израел Голдщайн, който вече е прострелян. Със своя жертвен героизъм Лори успява да спаси от сигурна смърт духовния водач на местната еврейска общност и да смекчи трагедията в семейството на дългогодишен приятел.

По време на погребалното богослужение вчера жертвата на Лори е почетена от цялата общност. Лори е била на 60 години. Оставила е съпруг и дъщеря на 22 години.

Една от приятелките ѝ, Одри Джейкъбс, споделя следното: "Лори, ти беше истински бисер за нашата общност, истинска "Добродетелна жена", каквато я описва Писанието. Ти винаги бързаше да вършиш добри дела и да правиш благодеяния на всички. Последното ти добро дело беше да поемеш куршума вместо равин Мендел Голдщайн, за да спасиш живота му."

Питам се дали днес ще се намери някой от нас, който да поеме куршума вместо брата или вместо църковния служител, който се грижи за душата му. Дали аз съм готова да го направя? Дали бих отишла на богослужение, ако зная, че ме грози смъртна опасност?

Източник: Christians United for Israel

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg